(((●))) Candia :: Alternativa

Ανεξάρτητος μη εμπορευματικός χώρος ενημέρωσης & αντιπληροφόρησης στην Κρήτη

Η απόλυση της διπλανής πόρτας «…σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ…»

Posted by candiaalternativa.info στο Φεβρουαρίου 24, 2010

Για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το αστείρευτο θράσος των αφεντικών.Ο εργαζόμενος των εκδόσεων ΑΓΡΑ Ντίνος Παλαιστίδης κάνοντας χρήση του δικαιώματος του να καταφύγει στην επιθεώρηση εργασίας, για να διεκδικήσει την διευθέτηση ζητημάτων που αφορούσαν τις συνθήκες εργασίας, ως απάντηση από τον ιδιοκτήτη Πετσόπουλο λαμβάνει την απόλυσή του.

Αυτή ήταν η κατάληξη των προσπαθειών του εργαζόμενου που επί μήνες επιχείρησε να επιλύσει τα προβλήματα που υπήρχαν ερχόμενος σε συνεννόηση με τον εργοδότη του.Αψηφώντας τους χαλεπούς καιρούς στους εργασιακούς χώρους διεκδικεί το αυτονόητο, να τηρούνται τα συμπεφωνημένα της εργασιακής του σχέσης μέσα στην επιχείρηση από τον κ. Πετσόπουλο.Ο ιδιοκτήτης της ΑΓΡΑΣ αγνόησε κάθε προφορικό ή γραπτό του αίτημα.Καταφεύγοντας ο Ντίνος Παλαιστίδης σε εξώδικο ζητώντας να λάβει απαντήσεις για τα ζητήματα που είχαν προκύψει λαμβάνει απ την πλευρά της εργοδοσίας επίσης εξώδικο στο οποίο καταγγέλλεται (μετά από 5 χρόνια!!) ως κακός υπάλληλος με αντισυμβατική συμπεριφορά. Ο Ντίνος Παλαιστίδης μη αποδεχόμενος την μοίρα του απολυμένου διεκδικεί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του στις εκδόσεις ΑΓΡΑ και τον σύλλογο βιβλίου χάρτου την επαναπρόσληψή του. Ένα μήνα τώρα με απεργίες και συγκεντρώσεις έξω από τις εκδόσεις, παρεμβάσεις σε άλλα βιβλιοπωλεία κλπ. ο Σύλλογος της διπλανής πόρτας (δηλ. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου και Χάρτου), διεκδικεί την επαναπρόσληψη του απολυμένου Ντίνου Παλαιστίδη γιατί είναι μια εκδικητική και καταχρηστική απόλυση, αλλά και με δεδομένο ότι ο Ντίνος έχει σταθεί αγωνιστικά στο πλάι δεκάδων συναδέλφων που βρέθηκαν κατά καιρούς σε παρόμοια με αυτόν θέση. Στο πλευρό του βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δεκάδες εργατικά σωματεία, εργατικές και πολιτικές συλλογικότητες, απλοί εργαζόμενοι. Καθημερινά δεκάδες e-mails και fax διαμαρτυρίας, φτάνουν στα γραφεία των εκδόσεων ΑΓΡΑ, ζητώντας την ανάκληση της απόλυσης του Ντίνου.

Όλο αυτό το κύμα αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας θορύβησε το αφεντικό της ΑΓΡΑΣ οδηγώντας το σε σπασμωδικές κινήσεις. Άνοιξε blog με σκοπό την υπεράσπιση της πράξης του(…) επιχειρώντας να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που είναι διάχυτο. Έβαλε τους συνεργάτες του -ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών- που έχει και προσωπικές σχέσεις μαζί τους,(που τους έχει τυπώσει και κάποια βιβλία και του είναι και υποχρεωμένοι) να τον στηρίξουν δημόσια. Βάλανε λοιπόν τις επώνυμες τζίφρες τους, που έχουν και ένα κάποιο βάρος(;) στο χαρτί και η ΑΓΡΑ αντεπιτέθηκε!!!. Τι κι αν κάποιοι από αυτούς δηλώνουν αριστεροί και συνδικαλιστές, έσπευσαν να τον υποστηρίξουν, ανταποδίδοντάς του την υποχρέωση κι ας μην έχουν εκ των πραγμάτων καμιά γνώση των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων που βάζουν πλάτη για να εκδοθούν τα μεγαλόσχημα βιβλία τους.

Αν τα αφεντικά έχουν τα φιλαράκια τους: πολιτικούς, δικαστές, δημοσιογράφους, κάποιους ανθρώπους της «διανόησης», εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι τί έχουμε πέρα από τον αγώνα και την αλληλεγγύη;

Ÿ Κανένας μας δεν πρέπει να είναι μόνος του απέναντι στην αυθαιρεσία και την τρομοκρατία των αφεντικών.

Ÿ Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση του Ντίνου Παλαιστίδη από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ

Αυτόνομο Στέκι

Autonomo_steki@yahoo.gr

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.