(((●))) Candia :: Alternativa

Ανεξάρτητος μη εμπορευματικός χώρος ενημέρωσης & αντιπληροφόρησης στην Κρήτη

→ Μάης 2010::Μηνιαίο ανοικτό άρθρο αναγνωστών

Posted by candiaalternativa.info στο 1 Μαΐου, 2010

Κάθε μήνα 1 αρθρο χωρίς θεματική ενότητα θα παραμένει ανοικτό στο μπλόγκ και θα είναι ελεύθερο για τις αναρτήσεις των αναγνωστών ,έτσι θα μπορείτε να δημοσιευύετε πληροφορίες -ειδήσεις κ.α ,πατώντας στην ενδειξη ” Leave a Comment “(αφήστε σχόλιο ).Το άρθρο θα κλείνει στο τέλος του μήνα και θα ανανέωνεται με το νέο του επόμενου μήνα.Σχετικά με την ελεύθερη ανάρτηση δείτε εδώ.Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο candiaalternativa@gmail.com

7 Σχόλια to “→ Μάης 2010::Μηνιαίο ανοικτό άρθρο αναγνωστών”

 1. Κάνει απεργία πείνας για να μεταφερθεί στην Αλικαρνασσό Ενας 40χρονος κρατούμενος said

  Κάνει απεργία πείνας για να μεταφερθεί στην Αλικαρνασσό
  Ενας 40χρονος κρατούμενος

  Απεργία πείνας κάνει από τις 12 Μαΐου ο 40χρονος κρατούμενος Νίκος Επιτροπάκης από το Ηράκλειο με μοναδικό αίτημα, όπως λέει, τη μεταγωγή του σε σωφρονιστικό κατάστημα της Κρήτης. Τον τελευταίο μήνα έχει μεταχθεί σε τρία διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα. Από τις φυλακές Τρικάλων, στις φυλακές της Λάρισας και τα τελευταία 24ωρα είναι έγκλειστος στις φυλακές της Κέρκυρας.

  «Βρίσκομαι εκτός Κρήτης από τον Σεπτέμβριο του 2007. Κουράστηκα να είμαι εξόριστος. Για μένα όπως και για τον κάθε κρατούμενο αυτό είναι εξορία. Προχώρησα σε απεργία πείνας, δεν μπαίνω σε καμία φυλακή, τιμωρούμαι πειθαρχικά μέχρι να κατέβω κάτω στην Κρήτη. Δεν σταματώ την απεργία μέχρι να πατήσουν τα πόδια μου σε φυλακές του νησιού μου» λέει σε κατάσταση απόγνωσης.

  Ο Νίκος Επιτροπάκης ήταν έγκλειστος στις φυλακές Αλικαρνασσού. Το Σεπτέμβριο του 2007 σημειώνεται η μεγάλη εξέγερση και αυτός λίγο αργότερα βρίσκεται στο πλοίο της γραμμής με μεταγωγή. «Αδίκως με ενέπλεξαν στην εξέγερση, καταγγέλλει. Αυτό ήταν το πάτημα.

  Τότε ήθελα να πάρω άδεια και μου ζήτησαν ως αντάλλαγμα να μπω μέσα σε 400 μαχαίρια ώστε να σταματήσει η εξέγερση. Αρνήθηκα. Αν έμπαινα θα με μαχαίρωναν. Τόσο απλό είναι. Ένας απλός κρατούμενος ήμουν. Δεν με είχε χρίσει κανένας Αρχηγό. Δεν ήθελα να παρέμβω. Η μεταγωγή μου ήταν απόλυτα εκδικητική. Αυτό που μου συμβαίνει δεν είναι δικαιοσύνη αλλά δείχνει μένος. Πιστεύω ότι επίμαχη εξέγερση υποκινήθηκε. Τους λόγους δεν θα τους αποκαλύψω τώρα. Θα μιλήσω κάποια στιγμή και ορισμένοι θα «πονέσουν», υποστηρίζει.

  Όπως λέει, έχει κάνει αρκετά λάθη στη ζωή του, τα οποία όμως έχει πληρώσει και με το παραπάνω. «Μου έκαναν «δώρο» οι Αρχές 19 χρόνια, τα οποία πλέον τα έχω εκτίσει και άρα δεν έχω καμία σκοπιμότητα που το λέω. Δεν με ενδιαφέρει πλέον το θέμα. Αν πραγματικά θελήσουν να μου κάνουν νόμιμα τη συγχώνευση, εγώ θα συμπληρώνω 22,5 χρόνια κλειστής φυλακής οπότε θα θέλω 2,5 χρόνια με λήξη ποινής. Η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει δέκα μέτρα και δέκα σταθμά. Εγώ έπαθα. Έχω δει αρκετά. Αυτό που ζητώ είναι να μεταφερθώ σε κάποια φυλακή της Κρήτης και όλες οι διαδικασίες να γίνουν νόμιμα».

  Όπως λέει, είναι 40 ετών και δεν αντέχει πλέον να τον συντηρούν οι ηλικιωμένοι γονείς του. «Και το κυριότερο, κακά τα ψέμματα, κινδυνεύω να ξεχάσω το πρόσωπο τους, της μάνας που με γέννησε και του πατέρα που με έκανε».

  Έκκληση στις αρμόδιες Αρχές απευθύνει μέσω της «Π» και η σύντροφος του, η οποία ζητά να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία. «Αυτός ο άνθρωπος έχει αλλάξει. Λάθη έχει κάνει και έχει πληρώσει γι’ αυτά. Σκοπός δεν είναι η εξόντωση του αλλά να του δοθεί η δυνατότητα να γίνει καλύτερος άνθρωπος».

  Ο 40χρονος έχει απασχολήσει για ληστείες, απόπειρες ληστειών και κλοπών ΑΤΜ. Αστυνομικοί και δικηγόροι που γνωρίζουν τη δράση του λένε ότι πάντα φρόντιζε να αφήνει κάποιο αποτύπωμα ώστε να μην ενοχοποιούνται άλλοι. Όταν συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο μετά από πολύμηνη παρακολούθηση, ομολόγησε μία προς μία τις περιπτώσεις στις οποίες είχε εμπλακεί. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να ομολογήσει και περίπτωση που είχε «κουκουλωθεί». Αρνήθηκε να «δώσει» τους συνεργούς του, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη των πράξεων του. Συνολικά ομολόγησε εννέα περιπτώσεις εκ των οποίων οι περισσότερες περιορίστηκαν σε απόπειρες.

  πηγή : http://www.patris.gr/articles/180065?PHPSESSID=s7n385iru49ce6t3dqqauas8a7

 2. χανιά - πορεία 20/5 said

  τη μέρα της απεργίας 20/5 στις 11.00 πμ στην πλατεία αγοράς

 3. Xανια πορεία Πέμπτη 6/5/10 said

  στα πλαίσια των κινητοποιήσεων σε όλες τις πόλεις και επειδή σήμερα το βράδυ ψηφίζεται το νέο πακέτο μέτρων, καλείται συγκέντρωση από οργανώσεις της εξοκοινοβουλευτικής αριστεράς
  σε Ηράκλειο ώρα 19:00 στα Λονταρια και Χανιά ωρα 18:00 στη πλατεια αγορας.

 4. πορεία Πέμπτη 6/5/10 said

  ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ

 5. Καταγγελίες εργαζομενου στη Marfin Bank said

  «Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.

  ● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.

  ● Το συγκεκριμένο κτίριο δε …
  διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.

  ● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.

  ● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.

  ● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.

  ● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.

  ● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.

  ● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά «ή δουλεύεις ή απολύεσαι».

  ● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.

  Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο.»

  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1163959

 6. Πορειες Ηρακλειο 4&5 Μαη said

  ολοι στους δρομουσ

  αυριο Τριτη απεργια αδεδυ -ολμε Πορεια 10.30μμ πλ. ελευθεριας
  Τεταρτη Πανεργατικη Απεργια Πορεια 10μμ Εργατικο Κεντρο

  ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ
  ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥΣ
  ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ
  ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

 7. Ηρακλειο said

  Κυριακή 2/5/10 : 7μμ λιονταρια

  συγκεντρωση καλειται στο ηρακλειο στις 7μμ στα λιονταρια εναντια στα νεα μετρα.

Sorry, the comment form is closed at this time.