(((●))) Candia :: Alternativa

Ανεξάρτητος μη εμπορευματικός χώρος ενημέρωσης & αντιπληροφόρησης στην Κρήτη

Αστυνομική βία καταγγέλει φοιτήτρια στο Ρέθυμνο

Posted by omject στο Σεπτεμβρίου 21, 2010

Ένα κάταγμα στο αριστερό χέρι και μώλωπες, ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειας «ελέγχου» που έκαναν ειδικοί φρουροί σε νεαρή φοιτήτρια του Τμήματος Κοινωνιολογίας στο Ρέθυμνο, όπως η ίδια καταγγέλλει.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής στον περιφερειακό δρόμο κοντά στο κολυμβητήριο.

Ομάδα ειδικών φρουρών επιχείρησε να κάνει σωματικό έλεγχο σε τρία άτομα που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο δρόμο. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η νεαρή φοιτήτρια, ρώτησε το λόγο για τον οποίο θεωρείται ύποπτη, για να εισπράξει ύβρεις από έναν από τους ειδικούς φρουρούς, ο οποίος μάλιστα της προκάλεσε σωματικές βλάβες. Ο ειδικός φρουρός την τραυμάτισε στο χέρι (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία) και στη συνέχεια την οδήγησε σε άλλο μπλόκο αστυνομικών όπου βρισκόταν γυναίκα αστυνομικός για να της κάνει το σχετικό σωματικό έλεγχο που ωστόσο δεν έγινε, παρά μόνο ελέγχθηκε η τσάντα της χωρίς να βρεθεί τίποτα επιλήψιμο.

Η Βασιλεία Σπυράκου οδηγήθηκε στα κρατητήρια όπου πέρασε το βράδυ και με την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής, οδηγήθηκε το επόμενο πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο οποίος της απήγγειλε κατηγορία για απείθεια και αφέθηκε ελεύθερη.

Στη συνέχεια πήγε στο Νοσοκομείο όπου εξετάστηκε από τους γιατρούς και διαπιστώθηκε ότι έχει κάταγμα στον καρπό, μώλωπες και εκδορές, όπως αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα.

Η νεαρή κοπέλα είναι μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ), της ΑΝ.ΤΑΡ.ΣΥ.Α και συμμετέχει στην Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή».

Το ΣΕΚ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως το περιστατικό αυτό «εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική που εφαρμόζεται το τελευταίοδιάστημα εναντίον αγωνιστών συνδικαλιστών και μεταναστών, ως απόρροια των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση παρόλη τη σθεναρή αντίσταση που προβάλουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία».

Καταδικάζει «τέτοιου τύπου πολιτικές που ενθαρρύνουν την αστυνομική αυθαιρεσία και καταπατούν τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες. Βασική μας θέση είναι πως τα χρήματα που σπαταλούνται για να ενισχύουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς πρέπει να δοθούν σε υγεία και παιδεία. Η αστυνομοκρατία δεν είναι λύση».

Άλλωστε και η ίδια η παθούσα τονίζει πως το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα αύξησης των βιαιοπραγιών από την πλευρά της αστυνομίας και δεν του προσδίδει προσωπικό χαρακτήρα.

Η αστυνομία από την πλευρά της, μέσω του Διοικητή του ΤΑΕ Ρεθύμνου κ. Κώστα Λαγουδάκη με τον οποίο επικοινωνήσαμε, αρνείται πως ειδικός φρουρός προκάλεσε σωματική βλάβη στη νεαρή, ισχυρίζεται πως η κοπέλα εξύβρισε έντονα τους αστυνομικούς και αντιστάθηκε στον έλεγχο και γι’ αυτό οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Πηγή :  http://www.goodnet.gr/index.php?id=13,40446,0,0,1,0

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.