(((●))) Candia :: Alternativa

Ανεξάρτητος μη εμπορευματικός χώρος ενημέρωσης & αντιπληροφόρησης στην Κρήτη

→ Οκτώβρης 2010 ::Μηνιαίο ανοικτό άρθρο αναγνωστών

Posted by candiaalternativa.info στο 1 Οκτωβρίου, 2010

Κάθε μήνα 1 αρθρο χωρίς θεματική ενότητα θα παραμένει ανοικτό στο μπλόγκ και θα είναι ελεύθερο για τις αναρτήσεις των αναγνωστών ,έτσι θα μπορείτε να δημοσιευύετε πληροφορίες -ειδήσεις κ.α ,πατώντας στην ενδειξη ” Leave a Comment “(αφήστε σχόλιο ).Το άρθρο θα κλείνει στο τέλος του μήνα και θα ανανέωνεται με το νέο του επόμενου μήνα.Σχετικά με την ελεύθερη ανάρτηση δείτε εδώ.Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο candiaalternativa@gmail.com

26 Σχόλια to “→ Οκτώβρης 2010 ::Μηνιαίο ανοικτό άρθρο αναγνωστών”

 1. Πορεία εκπαιδευτικών 29/10/10-ωρα:12:00-πλατεία αγοράς Χανιά said

  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
  Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών
  28-10-2010

  Σε συλλαλητήριο καλεί η ΕΛΜΕ Χανίων αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Αγοράς.
  Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων ‘εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στις συνεχιζόμενες διώξεις μαθητών με τα μαθητοδικεία να συνεχίζονται (Γιάννενα, Λάρισα, Ορεστιάδα κ.λπ.), αποκαλύπτοντας το πώς βλέπει η εξουσία τη διαπαιδαγώγηση των νέων’.
  Και συνεχίζει:
  ‘Ζητάμε να σταματήσει τώρα η δίωξη εναντίον 105 μαθητών, που δικάζονται στις 29 Οκτωβρίου (την επαύριο της εθνικής γιορτής) για συμμετοχή στην κατάληψη του σχολείου τους (του 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδας από 12/10 έως 16/10/2009).
  Επισημαίνουμε ξανά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία με τον πλέον οξυμμένο τρόπο τη φετινή σχολική χρονιά.
  Τη χρόνια υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης που έχει δημιουργήσει μια οριακή κατάσταση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης στον Νομό.
  Τη σύμπτυξη σε τμήματα με πάνω από 25 μαθητές.
  Την κατάργηση της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα Λύκεια.
  Και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια.
  Επίσης τις τελευταίες μέρες «διέρρευσε» από το Υπουργείο ένα μοντέλο για το Νέο Λύκειο. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο η μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών (όπως επιτάσσει το μνημόνιο Νο 2) είναι ορατή. Το εργασιακό καθεστώς πολλών συναδέλφων μοιάζει αβέβαιο.
  Για αυτά τα θέματα η ΕΛΜΕ Χανίων προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11 – 2 την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου και συλλαλητήριο στην πλατεία Αγοράς στις 12 το μεσημέρι.
  Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτό το συλλαλητήριο για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε αυτά που συμβαίνουν και σε αυτά που έρχονται’.
  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
  Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων καλεί τα μέλη της ΕΛΜΕ Χανίων σε γενική συνέλευση την Τρίτη 2/11/2010 στις 7.30 το απόγευμα. Η γενική συνέλευση θα γίνει στην αίθουσα του 1ου Γυμνασίου Χανίων (πλατεία Αγοράς) πάνω από τα γραφεία της ΕΛΜΕ με θέματα:
  Απολογισμός των αιρετών μας για την προηγούμενη διετία.
  Νέο ενιαίο μισθολόγιο.
  Νέο Λύκειο (νέο πρόγρα??α σπουδών).
  και όποια άλλα θέματα τεθούν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης.
  http://www.haniotika-nea.gr/54789-%CE%A3%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF%20%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD%20.html

 2. επίθεση στο Σωματείο Μουσουλμάνων Κρήτης στα Χανιά said

  Απόπειρα πρόκλησης φθορών κατά του κτιρίου του Σωματείο Μουσουλμάνων Κρήτης, από άγνωστους δράστες κατήγγειλε μέλος του σωματείου.

  Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Αστυνομική Διεύθυνση, «καταγγέλθηκε από 37χρονο υπήκοο Συρίας, ότι τις πρώτες πρωινές ώρες, άγνωστοι δράστες εκτόξευσαν πέτρα στην οποία είχαν τυλίξει με μονωτική ταινία δύο αναμμένες φωτοβολίδες, με σκοπό να προκαλέσουν φθορές, στο κτίριο που στεγάζεται το Σωματείο Μουσουλμάνων Κρήτης, χωρίς όμως να επιτύχουν το σκοπό τους».

  Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=217635

 3. Η ΡΑΕ έδωσε το πράσινο φως για την επένδυση-μαμούθ του ομίλου Κοπελούζου στην Κρήτη said

  Μετά τον όμιλο Κοπελούζου έρχεται η σειρά της ΤΕΡΝΑ και η Κρήτη γίνεται ένα απέραντο αιολικό πάρκο! Η ΡΑΕ έδωσε το πράσινο φως για την επένδυση-μαμούθ του ομίλου Κοπελούζου στην Κρήτη την οποία ο ίδιος ο επιχειρηματίας εδώ και μήνες είχε χαρακτηρίσει το νησί…πράσινο και πρότυπο ανάπτυξης! Τα σχέδια της συγκεκριμένης εταιρείας μαζί με την ΤΕΡΝΑ, την γαλλική EDF και άλλων ξένων εταιρειών ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια!

  Ο Όμιλος Κοπελούζου, όπως γράφει σήμερα η ‘Πατρίς’, ανακοίνωσε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με την αιγυπτιακή κυβέρνηση για την ανάπτυξη ενός κολοσσιαίου έργου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με επίκεντρο και πάλι την Κρήτη. Πρόκειται για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών ισχύος 3.000 μεγαβάτ στο Σουέζ, προς εκμετάλλευση των μουσώνων της περιοχής, οι οποίες θα συνδεθούν μέσω γραμμών μεταφοράς και υποβρύχιου καλωδίου με τη μεγαλόνησο, σε μια φιλόδοξη επένδυση που υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

  Μετά τα 1000 Μεγαβάτ με αιολικά πάρκα που εξασφάλισε η εταιρεία του Κοπελούζου αναμένεται να δοθεί άδεια και για την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που έχει στα σκαριά ανάλογο σχέδιο…Το πόσο εντυπωσιακές σε μέγεθος είναι αυτές οι επενδύσεις φαίνεται από το γεγονός ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αδειοδότησε 3.400 MW ΑΠΕ, το οποίο αποτελεί το ένα τρίτο των αδειοδοτημένων έργων ΑΠΕ της προηγούμενης 15ετίας.

  Το σχέδιο του Ομίλου Κοπελούζου προβλέπει την εγκατάσταση μεγάλων αιολικών πάρκων στην Κρήτη και διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου. Το καλώδιο αυτό θα καταλήξει στην Πελοπόννησο και από εκεί η ενέργεια θα μεταφερθεί στην κεντρική Ελλάδα. Σε παράλληλη τροχιά κινείται και το σχέδιο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, με σημαντικές επενδύσεις σε αιολικά πάρκα στην Κρήτη και διασύνδεση για τη μεταφορά ενέργειας με την ηπειρωτική Ελλάδα.

  Τα σχέδια αυτά πάντως τα είχε αναγγείλει ο ίδιος ο Κοπελούζος καιρό τώρα όταν είχε ‘πατήσει’ πάνω στα ενεργειακά προβλήματα του νησιού. Οι παλαιοί πετρελαϊκοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, παρότι ιδιαίτερα ρυπογόνοι, είναι εγκατεστημένοι στα όρια του οικιστικού περιβάλλοντος όπως στα Λινοπεραμάτα και στα Χανιά, ενώ για τη λειτουργία τους έχουν επιβληθεί στο παρελθόν υψηλά πρόστιμα» τόνισε και ζητούσε την έγκριση «για την ανάπτυξη αιολικών πάρκων συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 1.002MW αντιμετωπίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τόσο την ανεπάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Το έργο έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προβλέπει απόλυτα αρμονική κατανομή των αιολικών πάρκων κατά μήκος του νησιού. Η τοποθέτηση τους θα γίνει σε δυσπρόσιτες βουνοκορφές, μακριά από περιοχές τουριστικού – πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Η χωροθέτηση των αιολικών πάρκων ικανοποιεί στο ακέραιο το σύνολο των κριτηρίων του Ειδικού Χωροταξικού για τις ΑΠΕ. Επιπρόσθετα, έχει επιλεγεί η χρήση ανεμογεννητριών σύγχρονης τεχνολογίας, ώστε να εγκατασταθούν οι λιγότερες δυνατές ανεμογεννήτριες»

  Στην πρόταση του ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ περιλαμβάνεται και η υλοποίηση ενός οράματος πολλών ετών, αυτού της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την Ηπειρωτική Χώρα. Αυτό θα γίνει μέσω υποβρύχιου καλωδίου που θα εκκινεί από την περιοχή Κίσσαμου Χανίων, θα φτάνει στη Νεάπολη Πελοποννήσου και εν συνεχεία μια χερσαία γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος θα καταλήγει στο ΚΥΤ Αχαρνών Αττικής.

  Το συγκεκριμένο έργο θα ωφελήσει πολλαπλά τόσο την Κρήτη, όσο και την Ελλάδα γενικότερα.

  Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα του έργου θα είναι:

  *

  Η μακροπρόθεσμη εξασφάλιση των ενεργειακών αναγκών της Κρήτης.
  *

  Η μόνιμη επίλυση των συνεχών διακοπών ρεύματος, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς – τουριστικούς μήνες.
  *

  Απαλλαγή από την λειτουργία των παλαιών και επιβλαβών για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων πετρελαϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
  *

  Οι Δήμοι και οι κάτοικοι των περιοχών όπου θα εγκατασταθούν τα Αιολικά Πάρκα θα ωφεληθούν οικονομικά. Αναλυτικότερα αναμένονται σημαντικά οικονομικά έσοδα της τάξης των € 4 εκ. για τους Δήμους ετησίως, ενώ οι κάτοικοι των περιοχών στις οποίες πρόκειται να εγκατασταθούν τα αιολικά πάρκα, εκτιμάται ότι δεν θα πληρώνουν λογαριασμό ρεύματος στη ΔΕΗ.
  *

  Ενίσχυση της τοπικής απασχόληση τόσο στο στάδιο κατασκευής του έργου όσο και στο στάδιο λειτουργίας των αιολικών πάρκων. Στη φάση κατασκευής του έργου εκτιμάται ότι θα απασχοληθούν περισσότεροι από 1.000 ντόπιοι εργαζόμενοι, ενώ θα αξιοποιηθούν και τοπικοί εργολάβοι για την εκτέλεση των έργων.

  cretalive.gr

 4. Νέο εργατικό ατύχημα σε οικοδομή στο Ηράκλειο said

  35χρονος οικοδόμος υπέστη πολλαπλά κατάγματα, μετά από πτώση, χθες το μεσημέρι από ταράτσα οικοδομής, στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά, την ώρα της εργασίας του.

  Ο άτυχος εργάτης μεταφέρθηκε αμέσως, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, ενώ τώρα, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του Βενιζελείου.

  Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό συμβάν παραμένουν άγνωστες.

 5. Νεκρά όρνια στο αιολικό του Λέντα! said

  Για άλλη μια φορά οι ανεμογεννήτριες έκαναν τη…δουλειά τους! Κοντά στο αιολικό πάρκο του Λέντα βρέθηκαν σκοτωμένα όρνια. Τα οποία προφανώς ‘τράκαραν’ στις ανεογεννήτριες και έπεσαν από μεγάλο ύψος και σκοτώθηκαν. Κάτι πρέπει να γίνει!
  http://cretalive.gr/new/11181/polites/Nekra_ornia_sto_aioliko_tou_Lenta

 6. Υπό κατάληψη βρίσκεται το ΤΕΙ Κρήτης στο Ρέθυμνο said

  Υπό κατάληψη βρίσκεται το ΤΕΙ Κρήτης στο Ρέθυμνο εξαιτίας των σημαντικών ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τις προβληματικές εγκαταστάσεις και την ανυπαρξία εξειδικευμένου εξοπλισμού. Παράλληλα οι φοιτητές θα συμμετάσχουν στις πορείες που διοργανώνονται σήμερα και αύριο με αφορμή τη σύνοδο πρυτάνεων όπου το «παρών» θα δώσει η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

 7. Να γίνει πάρκο στην κρήνη στου Κορώνη Μαγαρά said

  Είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπίσει κανείς την κρήνη στου Κορώνη Μαγαρά εάν δεν έχει σαφείς οδηγίες για το πώς θα κινηθεί σε μια περιοχή η οποία παραπέμπει σε αστική… ζούγκλα.

  Οι ψηλές καλαμιές, οι ελιές μπερδεμένες με συκιές, η βλάστηση με αγριάδες και ανάμεσά τους ξερά χόρτα, ζιζάνια και ποσότητες σκουπιδιών δεν βρίσκονται μακριά από την πόλη του Ηρακλείου αλλά στο κέντρο μιας περιοχής που τα τελευταία χρόνια γνώρισε μια ραγδαία οικιστική ανάπτυξη.

  Η ελεύθερη περιοχή αρκετών στρεμμάτων επί της οδού Ηρακλή -μια οδό με τις δικές τις προβληματικές προδιαγραφές- κρύβει μέσα στις καλαμιές ένα μνημείο. Κρύβει μια κρήνη από την οποία, έως και πριν από τρεις δεκαετίες, έτρεχε πόσιμο νερό, ξεδιψώντας τους κατοίκους του Ατσαλένιου και του Μασταμπά που έφθαναν ως εκεί με αυτόν το σκοπό.

  «Είχανε έρθει πριν από καιρό από το δήμο με υποσχέσεις, όπως και αυτοί και από την Αρχαιολογία, ότι θα καθάριζαν, θα αναστήλωναν το μνημείο. Έφυγαν οι τηλεοράσεις, ξεχάστηκε το θέμα» λένε στην «Τ» οι κάτοικοι της γύρω περιοχής, οι οποίοι έχουν πλέον μάθει να μην δίνουν βάση στις υποσχέσεις οι οποίες δεν συνοδεύονται άμεσα από πράξεις.

  «Θέλουμε πάρκο»

  Οι κάτοικοι προβληματίζονται όχι μόνο για τη σταδιακή αποσύνθεση του μνημείου -οι πλίνθοι του τρούλου έχουν μετατοπιστεί από τη θέση τους και στοιχεία της πρόσοψης έχουν πέσει- αλλά για την εικόνα που παρουσιάζει ο ευρύτερος χώρος.

  Μια τόσο μεγάλη έκταση μένει αναξιοποίητη την ίδια στιγμή που οι ελεύθεροι και οι κοινόχρηστοι χώροι στου Κορώνη Μαγαρά είναι ανύπαρκτοι.

  «Γιατί να μην γίνει εδώ ένα πάρκο να παίζουν τα παιδιά; Όλα τους μαζεύονται στο σχολείο αλλά γιατί να μένει ανεκμετάλλευτη αυτή η έκταση;» αναρωτιούνται οι κάτοικοι.

  «Ο δήμος πρέπει να βρει τα χρήματα για την παρέμβαση. Ακούμε ότι έχουν δεσμευτεί τα στρέμματα από ιδιώτες. Να αποζημιωθούν οι άνθρωποι και να γίνει κάτι καλό» αυτή είναι η ευχή τους.

  Μέχρι, όμως, να γίνει αυτό θα έρχονται αντιμέτωποι με μια άβολη και εκνευριστική κατάσταση. Οι λάσπες από τα χώματα που τρέχουν στην οδό Ηρακλή κάθε που βρέχει, τα σύννεφα σκόνης που μπαίνουν στα νοικοκυριά τους αλλά και τα κάθε λογής ζωύφια και μικρά ζώα που βρίσκουν καταφύγιο και αναπαράγονται στην περιοχή «δοκιμάζουν» τις αντοχές τους.

  Κάποιες φορές στο παρελθόν είχαν κοπεί τα καλάμια, η περιοχή είχε καθαρίσει αλλά, όπως συμπληρώνουν οι κάτοικοι, «τα καλάμια είναι καλάμια και… ξαναμεγαλώνουν!».

 8. "Όχι Μαρίνα στο Κούμ Καπί" λέει η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων said

  Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων εκφράζει την αντίθεσή της στην πρόταση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και άλλων επτά επαγγελματικών φορέων της πόλης για την δημιουργία μαρίνας στην παραλία του Κουμ Καπί.

  Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων:

  «Το πιο ανησυχητικό μάλιστα είναι, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της 15/10, ότι η πρόταση ‘είχε την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού’. Η παραλία αυτή, που αναβαθμίστηκε εξαιρετικά την τελευταία δεκαετία, χρησιμοποιείται από πλήθος πολιτών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου – αντίθετα από ότι λένε οι προτείνοντες- , αφού προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στη θάλασσα χωρίς την χρήση αυτοκινήτου. Φαίνεται ότι η τρέχουσα Νομαρχιακή Επιτροπή Τουρισμού, είναι εντελώς αδιάφορη για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας αλλαγής χρήσης της περιοχής στους ίδιους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
  Για την μαρίνα, έχει προταθεί ήδη θέση στο λιμάνι της Σούδας. Πόσες μαρίνες χρειάζονται σ’ αυτήν την πόλη;»

  neatv.gr

 9. Μονολογοι για την Γαζα 16-17/10/10 said

  Παράλληλες καλλιτεχνικές δράσεις για παιδιά, νέους και ενήλικες.
  Σας περιμένουμε όλους στις πλατείες στα θεατρικά και εικαστικά δρώμενα!
  Εκδηλώσεις, ταυτόχρονες σε όλο τον κόσμο στις 17 Οκτωβρίου!

  Εκδηλώσεις στην Κρήτη

  Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010,
  Στο Ηράκλειο, 17:00 – 20:00

  * ΛΟΤΖΙΑ- «Το κλεμμένο χαμόγελο» (Πλατεία Λιονταριών)

  Ένα βιωματικό εργαστήριο δράσης και διάδρασης για εφήβους, με άξονα τα ανθρώπινα δικαιώματα : Μονοπάτια ελπίδας σ’ ένα «σπασμένο» άγγιγμα, σε μια ιστορία που έχει μείνει ατέλειωτη, σε μια παγωμένη εικόνα, για μια φωνή που θέλει ν’ ακουστεί, για το κλεμμένο μας χαμόγελο.

  * «Γάζα- Ας σπάσουμε τα τείχη» (Έξω από τη Βασιλική Αγίου Μάρκου)

  Εικαστική αναπαράσταση του τείχους όπου θα αναγράφονται συνθήματα που έχουν ως στόχο να μεταδώσουν το μήνυμα της ελπίδας και της προοπτικής για ένα μέλλον γεμάτο εμπιστοσύνη στον ΑΝΘΡΩΠΟ. Μεικτές τεχνικές- κατασκευή: άδεια βαλιτσάκια πρώτων βοηθειών που θα περιέχουν φωτογραφίες παιδιών της Γάζας.

  * «Τα παιδιά έχουν δικαιώματα» (Αγία Αικατερίνη)

  Ελάτε να δουλέψουμε μαζί για τα δικαιώματα των παιδιών μέσα από παραμύθι και θεατρικό παιχνίδι. Με αφορμή τη Γάζα, θα δώσουμε έμφαση στα δικαιώματα των παιδιών και χρώμα σε αξίες της ζωής που απλά προσπερνάμε. Απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και γονείς.
  « Ένα καράβι που το έλεγαν Ενεργός Πολίτης»

  Φωτογραφικό υλικό, ντοκουμέντα, συζήτηση με αφορμή ιστορίες αληθινές από τη Γάζα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να γράψουν σκέψεις, προβληματισμούς, μηνύματα, συναισθήματα.

  * «Παιχνίδι για εμάς ο πόλεμος…» (Πλατεία Νίκαιας – Ατσαλένιου- Δειλινών)

  Μέσα από την κίνηση & το χορό, το θέατρο & το παιχνίδι, τη μουσική & το τραγούδι, τα χρώματα & τις εικόνες, θα προσπαθήσουμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά και τη συμπαράστασή μας για τα παιδιά της Παλαιστίνης!

  * «Εκείνη τη Μέρα που…. μια Άλλη μέρα…» (Τάλος)

  Όταν στη ζωή υπάρχουν εικόνες, ήχοι, συναισθήματα, συνθήκες που δεν μπορούν οι άνθρωπο ν’ αντέξουν, τότε υπάρχουν τα όνειρα. Όνειρα για πράγματα της ζωής που για κάποιους είναι αυτονόητα. Και τότε γίνονται κραυγή που περιμένει ν’ ακουστεί. Μέσα από το Θεατρικό Παιχνίδι που πρόκειται να πραγματοποιηθεί, βιώνοντας άλλους κόσμους, άλλες ζωές, όσοι συμμετέχουν θα δώσουν τη δική τους εικόνα, τις δικές τους λέξεις σ’ αυτή την κραυγή. Για να ακουστεί. Μια κραυγή ζωής.

  Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010
  Στο Ηράκλειο στις 12:00

  * Πλατεία Λιονταριών

  Θα παρουσιαστούν οι μονόλογοι που έγραψαν μαθητές από τη Γάζα από τις θεατρικές ομάδες του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, το Εργαστήρι Εφήβων Δήμου Καζαντζάκη και την ομάδα Αmusic Freeater Kids and Teens. Παράλληλα οι μαθητές του μουσικού σχολείου Ηρακλείου θα μας βοηθήσουν με τους ήχους και τους ρυθμούς τους να στείλουμε όλοι μαζί μια μελωδία Ειρήνης στη Γάζα. Μια συμβολική λωρίδα από χαρτί θα ξεκινάει από τα Λιοντάρια και με τις υπογραφές και τα μηνύματά σας ψάχνει να βρει την έξοδο στη θάλασσα για να ταξιδέψει στον υπόλοιπο κόσμο… Αποσπάσπασματα των δράσεων που θα πάρουν ζωή με τη συμμετοχή όλων μας το Σάββατο, θα παρουσιαστούν στα Λιοντάρια την Κυριακή και θα συγκεντρωθούν, ώστε να σταλούν στα παιδιά που έγραψαν τους μονολόγους.

  Εκδηλώσεις στις υπόλοιπες πόλεις

  Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2010
  Η παρουσίαση των μονολόγων θα γίνει από μαθητές και νέους ηθοποιούς:

  * Αθήνα: 11π.μ. στο Θέατρο Νέου Κόσμουκαι στις 6μ.μ. στην Πλατεία στο Μοναστηράκι
  * Θεσσαλονίκη: 11π.μ.στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
  * Ηράκλειο:12μ. στην Πλατεία Λιονταριών.
  * Σέρρες:11π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ και στον πεζόδρομο
  * Πρέβεζα: 11 π.μ. στο Κάστρο Αγίου Ανδρέα
  * Χίος: 5μ.μ. στην Πλατεία Φρουρίου στο Κάστρο Χίου
  * Κέρκυρα: 12μ. στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης & στη Λευκίμμη στις 7μ.μ.
  * Ρόδος: 5μ.μ. στο Θόλο απέναντι από το ΑΚΤΑΙΟ

  Όλες οι εκδηλώσεις ετοιμάστηκαν με εθελοντική προσφορά και εργασία και η είσοδος είναι ελεύθερη.
  Δωρεές-χορηγίες στο λογ. ALPHABANK202-00-2002-000277 με τη σημείωση «Μονόλογοι»

  Με τη συνεργασία & υποστήριξη:

  · ΟΛΜΕ
  · Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας (ΚΘΒΕ)
  · Θέατρο του Νέου Κόσμου
  · ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας & Σερρών
  · Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου
  · Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου–UNIMA Hellas
  · Διεθνής Αμνηστία – Ελληνικό Τμήμα
  · Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων -ΠΕΕΠΟΘΕ
  · Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
  · Πινακοθήκη Δήμου Κερκυραίων
  · Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας
  · ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Πρέβεζας, Κέρκυρας, Σερρών, Χαλκιδικής
  · Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα»
  · Κινηματογραφικές Λέσχες Πρέβεζας & Σερρών
  · Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών «Ένα σχολείο για τη Γάζα»
  · Δήμος Νεάπολης Θεσσαλονίκης –Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού
  · Δήμος Ροδίων
  · Πρωτοβουλία «για τα παιδιά στη Γάζα»
  · Σύλλογος Γονέων Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα
  · Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χίου
  · Επιτροπή αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Ν. Χίου
  · Ρ/Σ & Εφημερίδα “ΑΛΗΘΕΙΑ» Χίου
  · ΕΡΑ Σερρών
  · Πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα

  Τοπικοί Συνεργαζόμενοι Φορείς

  · ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  · ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ- ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  · ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
  · ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  · ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΡΗΤΗΣ- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ -ΕΜΨΥΧΩΤΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
  · EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  · ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  · ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΞΑΣΤΕΡΙΑ
  · ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  · ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΦΗΒΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
  · ΑΜUSIC FREEATER KIDS AND TEENS
  · ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ EΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΟΝΙΤΟR
  · ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

 10. Στον εισαγγελέα 3 ατομα επειδη εξυβρισαν ειδικούς φρουρούς said

  Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι τρεις νεαροί απο τα Χανια (25, 21 και 20 ετών), οι οποίοι συνεπλάκησαν με αστυνομικούς προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ειδικού φρουρού καθώς και υλικές ζημιές σε όχημα της αστυνομίας.

  Το περιστατικό σημειώθηκε όταν άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου κατά την διάρκεια περιπολίας τους, επιχείρησαν να ελέγξουν έναν 20χρονο, ο οποίος όμως πρόβαλλε αντίσταση, απείλησε και εξύβρισε τους αστυνομικούς, αρνούμενος τον έλεγχο. Δύο άλλοι νεαροί συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς προσπαθώντας να αποτρέψουν και να ματαιώσουν τη σύλληψη του 20χρονου.

  Την ώρα της συμπλοκής στο σημείο κατέφθασαν και άλλοι αστυνομικοί από το Α.Τ. Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα τη σύλληψη και των τριών νεαρών, με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της Αρχής, εξύβρισης, πρόκλησης σωματικών βλαβών και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

 11. Καταγγελίες για ανασφάλιστη εργασία said

  ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
  Καταγγελίες για ανασφάλιστη εργασία
  12-10-2010

  Κάθε όριο έχει ξεπεράσει η ανασφάλιστη εργασία σε ξενοδοχειακές και τουριστικές μονάδες του Νομού Χανίων καθώς δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.
  Αυτό επισημάνθηκε στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων, η οποία συζήτησε μια σειρά από σημαντικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο.
  ‘Η ανασφάλιστη εργασία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Προσπαθούμε μαζί με την Επιθεώρηση Εργασίας και το ΙΚΑ να κάνουμε κάτι αλλά δεν υπάρχει προσωπικό ούτε αυτοκίνητο για να κινηθούν δεν έχουν. Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει φόβος και τρομοκρατία και οι συνάδελφοι φοβούνται να μιλήσουν’, ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Μανώλης Μπαμιάκης. Οπως χαρακτηριστικά επεσήμανε υπάρχουν ξενοδοχοϋπάλληλοι που δουλεύουν 2 – 3 μήνες χωρίς ασφάλιση και μόλις το Σωματείο και οι Υπηρεσίες πηγαίνουν για έλεγχο στην επιχείρηση ‘μας λένε ότι ξεκίνησα σήμερα δουλειά. Μα έτσι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε και εμείς. Υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας. Βέβαια και κάποιοι συνάδελφοι δεν μπορούν να δουλεύουν και να είναι στο Ταμείο Ανεργίας· δεν μπορούν να παρανομούν και οι ίδιοι’.
  ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
  Μεγάλο είναι και το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων. ‘Πάνε να τις καταργήσουν και να πάμε σε ατομικές συμβάσεις ο καθένας μόνος του. Αυτός θα είναι ο θάνατός μας. Εχουμε γίνει λάστιχο, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Εμείς ως Σωματείο έχουμε 4 υποθέσεις στα Δικαστήρια με εργοδότες γιατί δεν προσέλαβαν άτομα και δεν επαναπροσέλαβαν γυναίκες που είχαν γεννήσει. Υπήρξαν συνάδελφοι που δεν έκαναν αίτηση επαναπρόσληψης μέσω του Σωματείου και τους απέλυσαν μετά από 20 χρόνια εργασίας και τώρα δεν δικαιούνται αποζημίωση. Για αυτό και όλες οι αιτήσεις επαναπρόσληψης πρέπει να γίνονται μέσα από το Σωματείο’, τόνισε ο κ. Μπαμιάκης.
  Αναφορικά με τους μαθητευόμενους από άλλες χώρες της Ευρώπης που απασχολούσαν πολλές τουριστικές μονάδες χωρίς ασφάλιση και με χαμηλούς μισθούς ο κ. Μπαμιάκης επεσήμανε πως ‘μπήκε μια τάξη σε αυτόν τον τομέα. Δεν ήταν αυτό που θέλαμε αλλά μπήκε ένα όριο 17% στα ξενοδοχεία έναντι 10% που ζητούσαμε εμείς. Ενα ξενοδοχείο δηλαδή με 100 εργαζομένους θα μπορεί να έχει 17 μαθητευόμενους που θα πρέπει να συνοδεύονται με έγγραφα ότι είναι φοιτητές σε Τουριστικές Σχολές. Γιατί υπήρχε το φαινόμενο οι περισσότεροι να ήταν από άλλες Σχολές που έρχονταν εδώ, έπαιρναν 300 ευρώ, ήταν ανασφάλιστοι και κρατούσαν μια θέση εργασίας. Από 1/1 θα ισχύσει ο νόμος’.
  Εντονα απασχολεί τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και το θέμα της ασφάλισής τους και της υγειονομικής τους κάλυψης μετά την κατάργηση του ταμείου τους.

  http://www.haniotika-nea.gr/53730-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%20%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%20.html

 12. Αντιδράσεις για τη νέα ταυτότητα said

  «Φοροκάρτα», θα χρησιμοποιήσουμε το 2011 για την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των οικονομικών συναλλαγών μας σε τράπεζες και καταστήματα, ώστε να μην απαιτείται η έκδοση αποδείξεων για την εφορία. Αυτή είναι όμως μόνο η αρχή καθώς
  στο τέλος του επόμενου χρόνου, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η νέα βιομετρική «κάρτα του πολίτη».

  Σύμφωνα με την άποψη που επικρατεί σε κυβερνητικούς κύκλους, η «κάρτα του πολίτη», που θα αντικαταστήσει την παλαιά αστυνομική ταυτότητα, θα είναι βιομετρικού τύπου και θα περιλαμβάνει, εκτός του μικροτσίπ, ψηφιακή φωτογραφία του κατόχου της, τουλάχιστον δύο δακτυλικά του αποτυπώματα, την ηλεκτρονική του υπογραφή για συναλλαγές με διάφορες υπηρεσίες και σωρεία άλλων προσωπικών πληροφοριών (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ), τα οποία θα τον ταυτοποιούν.

  Το περιεχόμενο της νέας κάρτας προκύπτει, λένε κυβερνητικές πηγές, από τον ευρωπαϊκό κανονισμό 444/2009, που υποχρεώνει όλες τις χώρες της Ε.Ε. να καθιερώσουν εντός δύο ετών βιομετρικά στοιχεία στα διαβατήρια και όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφά τους. Ηδη στα ελληνικά διαβατήρια έχουν ενσωματωθεί και η ψηφιακή φωτογραφία και τα δακτυλικά αποτυπώματα για όλους τους πολίτες άνω των 12 ετών.

  Και οι δύο κάρτες, προκαλούν έντονους προβληματισμούς και αντιδράσεις νομικών αλλά και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς έχουν άμεση σχέση με την καθημερινή δραστηριότητα των πολιτών και τις σχέσεις τους με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

  Ωστόσο, η εφαρμογή των ηλεκτρονικών καρτών δεν αποτελεί ελληνικό «προνόμιο». Σύμφωνα με έρευνα της Κομισιόν, 20 χώρες της Ενωσης εφαρμόζουν ή σχεδιάζουν να εφαρμόσουν στο προσεχές μέλλον παρόμοιου τύπου κάρτες. Με τα σημερινά δεδομένα, πάντως, από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε., οι δεκαεπτά επιβάλλουν υποχρεωτική έκδοση ταυτότητας αναγνώρισης αλλά μόλις οκτώ εκδίδουν ηλεκτρονικές κάρτες νέου τύπου.

  Από τις οκτώ αυτές χώρες, βιομετρικά δεδομένα (φωτογραφία υψηλής ευκρίνειας και δακτυλικά αποτυπώματα) συμπεριλαμβάνουν υποχρεωτικά στις νέες κάρτες έξι κράτη της Ε.Ε. (Βέλγιο, Ιταλία, Σουηδία, Λιθουανία, Πορτογαλία και Ισπανία). Στη Σουηδία τις νέες ταυτότητες εκδίδει η εφορία. Με τις κάρτες νέου τύπου, όλοι οι υπήκοοι των χωρών τους μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα εντός της Ε.Ε.

  http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1

 13. Σε καταλήψεις των σχολείων τους προχώρησαν μαθητές στην Κρήτη said

  Σε καταλήψεις των σχολείων τους προχώρησαν μαθητές στην Κρήτη, διαμαρτυρόμενοι, μεταξύ άλλων, για τις κτιριακές υποδομές, την έλλειψη καθηγητών αλλά και τη μείωση του ορίου των απουσιών.
  Στο νομό Ηρακλείου σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές στο 5ο γυμνάσιο και το Γυμνάσιο Γουβών, στο 2ο ΕΠΑΛ και στο αθλητικό Γυμνάσιο και Λύκειο, ενώ υπό κατάληψη βρίσκονται και τρία Λύκεια στην Ιεράπετρα Λασιθίου.

 14. Πριν από το 2011 αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο κατασκευής του Διεθνούς Αερολιμένα Καστελλίου στο Ηράκλειο said

  Πριν από το 2011 αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο κατασκευής του Διεθνούς Αερολιμένα Καστελλίου στο Ηράκλειο, αντί για την 19 Οκτωβρίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Τα τεύχη δημοπράτησης έχουν ήδη διανεμηθεί στους ενδιαφερόμενους, η διαβούλευση εχει ολοκληρωθεί, όπως επίσης και όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο,
  το εν λόγω έργο έχει εγκριθεί από την επιτροπή μεγάλων έργων και συμπεριλαμβάνεται στα 5 συγχρηματοδοτούμενα έργα με την σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα. Ο γενικός γραμματέας του αρμόδιου Υπουργείου Στέργιος Λαμπρόπουλος κατά την επίσκεψη τη περασμένη Δευτέρα στο Ηράκλειο υπογράμμισε ότι έχουν οριστικοποιηθεί όλες οι χωροταξικές εκκρεμότητες και το έργο μπαίνει από το νέο έτος σε τροχιά υλοποίησης. Εκτός από τις 13 κατασκευαστικές εταιρίες, που έχουν ήδη παραλάβει τα τεύχη δημοπράτησης, ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και από την Κινεζική κυβέρνηση κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου Τζιαμπάο στην Αθήνα.

  http://www.neatv.gr-Μ.Γ

 15. Σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις οι παραγωγοί λαϊκών αγορών στην Κρήτη said

  Σε περαιτέρω και δυναμικότερες κινητοποιήσεις είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών στην Κρήτη, επιμένοντας να μη βάζουν ταμειακές μηχανές.
  Μετά την ολιγοήμερη παράταση που τους έδωσε τελικά το αρμόδιο υπουργείο, οι παραγωγοί όλου του νησιού προσανατολίζονται στο να καταθέσουν τις άδειές τους μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα στην Περιφέρεια Κρήτης, ενώ έπεται και συνέχεια, όπως κλείσιμο των εφοριών. Αύριο Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Ηράκλειο των προέδρων των συλλόγων παραγωγών όλης της Κρήτης, προκειμένου να συζητήσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.
  Όπως ανέφερε μιλώντας στη «Ν.Κ.» ο πρόεδρος των παραγωγών Λασιθίου κ. Μιχάλης Σαμπροβαλάκης, σήμερα αναμένεται στην Ιεράπετρα να συγκεντρωθούν οι άδειες των παραγωγών λαϊκών αγορών του Λασιθίου, όπως αποφασίστηκε στη γενική τους συνέλευση της περασμένης Τετάρτης. «Δεν παραγγέλνουμε ταμειακές μηχανές αν δε δεχτεί η κυβέρνηση να μπούμε σε διάλογο και να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας για το άδικο φορολογικό σύστημα που πάει να εφαρμόσει. Θα ξεχωρίσουμε τη θέση μας από τα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ επιμένουμε για τρίμηνη παράταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμπροβαλάκης.
  Οι παραγωγοί του Ρεθύμνου θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση μεθαύριο Δευτέρα. «Δε θα πάρουμε ταμειακές μηχανές αν η κυβέρνηση δε μας αντιμετωπίσει όπως και τους άλλους αγρότες», ανέφερε ο πρόεδρός τους Νίκος Σταυρακάκης.
  Στην επαρχία οι παραγωγοί δίνουν 108 ευρώ ανά εξάμηνο στη θεώρηση της άδειάς τους για τις λαϊκές, ενώ συμφωνούν έως ακόμη και να πενταπλασιαστεί το ποσό αυτό, αλλά όχι να μπουν ταμειακές μηχανές, όπως έχει επισημάνει ο γραμματέας του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών νομού Ηρακλείου κ. Νίκος Παπουτσάκης, σημειώνοντας ότι σήμερα θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση οι παραγωγοί του Ηρακλείου.
  «Θα καταθέσουμε κι εμείς τις άδειές μας και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Την ερχόμενη Δευτέρα σε γενική συνέλευση θα αποφασίσουμε να καταθέσουμε τις περίπου 150 άδειες που διαθέτουμε στην Περιφέρεια και όχι στη Νομαρχία», τόνισε εξάλλου ο πρόεδρος των παραγωγών Χανίων Κώστας Καψομενάκης.
  http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=767517&srv=89

 16. Εργατικό ατύχημα στην Ιεράπετρα said

  Ενας εργαζόμενος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, τραυματίστηκε σοβαρά την περασμένη Τρίτη καθώς εκτελούσε εργασίες σε αγωγό νερού στην περιοχή του νέου σχεδίου πόλεως βόρια της πόλης. Η πίεση του νερού τραυμάτισε σοβαρά το ένα χερι του 51χρονου εργαζομένου με αποτέλεσμα να μεταφερθεί άμεσα στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας οπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στην συνέχεια ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο με ασθενοφόρο. Λίγες ώρες αργότερα ταξίδεψε με ελικόπτερο C-130 κατεπειγόντως στο ΚΑΤ όπου και υποβλήθηκε σε εγχείρηση στις 4.00 τα ξημερώματα ενω αισιόδοξοι δηλώνουν οι θεράποντες γιατροί του.

  radiolasithi.gr

 17. Απαράδεκτες οι συνθήκες κράτησης στις δικαστικές φυλακές Χανίων said

  50 άτομα κοιμούνται στο πάτωμα στις δικαστικές φυλακές των Χανίων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της επιτροπής για τα δικαιώματα των κρατουμένων που έχει συστήσει η ομάδα του κοινωνικού στεκιού-στεκιού μεταναστών στα Χανιά. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση στις δικαστικές φυλακές που προορίζονται για κράτηση το πολύ 120 ατόμων, διαβιούν υπό απαράδεκτες συνθήκες 170 κρατούμενοι.

 18. Κατάληψη της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης said

  Σε συμβολικό αποκλεισμό του κτιρίου της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης προχώρησαν φοιτητές του ιδρύματος, μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

  Οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για τα εξαγγελθέντα μέτρα της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, για ιδρύματα – επιχειρήσεις, για γκρέμισμα της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

  Παράλληλα, οι φοιτητές διαμαρτύρονται και για την αύξηση του κόστους της σίτισης στη λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς, η όποια αύξηση, βγάζει εκτός τους προϋπολογισμούς χιλιάδων οικογενειών σε όλη τη χώρα.
  Οι φοιτητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας και στη λέσχη του

  Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση του Ενιαίου Συλλόγου.

 19. Αεροδρόμιο Καστελίου: Το ΓΕΑ απαγορεύει τη δόμηση και στην...Κασταμονίτσα! said

  Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η επέκταση του ΓΕΑ στο…αεροδρόμιο Καστελίου καθώς βάζει πλέον βέτο και για τις οικοδομές στην…Κασταμονίτσα! Πριν καν αρχίσουν οι διαδικασίες για το νέο αεροδρόμιο ετέθη ξαφνικά νέο θέμα από την Αεροπορία για το ύψος οικοδομής και τώρα στο Καστέλι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα: ουσιαστικά καμία οικοδομή δεν θα γίνεται στην ευρύτερη περιοχή εάν δεν υπάρχει η σχετική άδεια από το Γενικό Επιτελείο!
  Στο Καστέλι – μετά την οικοδομή στην Αγία Παρασκευή- που έχει προκληθεί σάλος με τη νέα υπόθεση και σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα καθώς διαπιστώνουν ότι η υπόθεση που είχε ξεκινήσει με την Αγία Παρασκευή μόνο τυχαία που δεν ήταν!
  «Κάτι δεν πάει καλά και το είχαμε προβλέψει. Έλεγαν από το ΓΕΑ ότι ήταν τυχαία η πρώτη περίπτωση, αλλά εδώ πλέον είναι καθεστώς. Θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και θα συνεδριάσει’ λέει ο δήμαρχος Καστελίου Μανόλης Σμυρνάκης που τονίζει ότι έχει κάνει αλλεπάλληλες οχλήσεις για το θέμα αυτό αλλά το ΓΕΑ δεν απαντά καν!
  ‘Μέχρι και με την 133 ΣΜ έχουμε μιλήσει, τον κ.Αγγελάκη, αλλά δεν έχουμε βρει λύσεις. Πάνε να μας αναγκάσουν να αντιδράσουμε δυναμικά’ αναφέρει ο κ.Σμυρνάκης που δηλώνει απογοητευμένος με την στάση της επίσημης Πολιτείας!
  Το νέο πρόβλημα προέκυψε από μια αίτηση ιδιώτη που ήθελε να κάνει οικοδομή στην Κασταμονίτσα που απέχει 7 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο και μέχρι σήμερα όλα τα χαρτιά ήταν τυπικά! Η πρώτη γνωμάτευση από την Αεροπορία ήταν αρνητική και μετά τις αντιδράσεις τόσο του ιδιώτη όσο και του δήμου αναγκάστηκαν να στείλουν από το ΓΕΑ ένα τοπογράφο να κάνει αυτοψία. Αυτό έγινε στις 18 Αυγούστου, αλλά από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση!
  ‘Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες φορές έχουμε ζητήσει μια απάντηση. Δεν πάει άλλο. Θέλουν να διαμορφώσουν μια πάγια κατάσταση η οποία δεν μπορεί να γίνει δεκτή από την περιοχή’ αναφέρει ο δήμαρχος και υπενθυμίζει ότι και στην περίπτωση του σπιτιού στην Αγία Παρκασκευή η τελική λύση ήταν μεσοβέζικη.
  ‘Δεν έδωσαν σοβαρή λύση και αυτό μας βάζει σε σκέψεις’ αναφέρει.
  Θυμίζουμε ότι αυτό ήταν το πρώτο θέμα που είχε προκαλέσει σάλο στο Καστέλι . Επρόκειτο για ένα ισόγειο κτίσμα μιας οικογένειας (ιδιοκτησία Φωτεινής Πιτροπάκη) στην περιοχή Αγίας Παρασκευής-Λιλιανού, ανατολικά του αεροδρομίου που σύμφωνα με το επιτελείο εμποδίζει το αεροδρόμιο!
  http://cretalive.gr/new/9190/crete/Aerodromio_Kasteliou_To_GEA_apagoreuei_ti_domisi_kai_stin…Kastamonitsa

 20. PETITION ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΩΝ said

  Η παγκόσμια οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων της άγριας ζωής «Born Free» σε συνεργασία με το πανευρωπαϊκό δίκτυο «END CAP»-που μάχεται ώστε να τερματιστεί η αιχμαλωσία των άγριων ζώων-δημιούργησαν μια πανευρωπαϊκή συμμαχία ενάντια στην «βιομηχανία» των δελφιναρίων(EAEDC). Τα δελφίνια και οι φάλαινες ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας, μέσα σε πισίνες-μικρές δεξαμενές-με νερό πλούσιο σε χημικά συστατικά το οποίο προκαλεί ακόμα και πληγές στο σώμα των κητωδών. Τα κητοειδή των δελφιναρίων εμφανίζουν στρες, αυξημένη επιθετικότητα, μονότονη συμπεριφορά εξαιτίας της ανίας που νιώθουν μέσα στις κενές από ενδιαφέρον για αυτά πισίνες, προβλήματα αναπαραγωγής και κυρίως μειωμένο προσδόκιμο ζωής συγκριτικά με τα κητοειδή που ζουν ελεύθερα στους ωκεανούς. Εξαιτίας των όσων ειπώθηκαν παραπάνω, το μέλλον προβλέπεται ιδιαίτερα ζοφερό για τα κητοειδή που ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας στα χιλιάδες δελφινάρια και θαλάσσια πάρκα σε ολόκληρο τον κόσμο.

  Το «Born Free» και μαζί με όλα τα μέλη της EAEDC χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας και την υποστήριξή μας ενάντια στην μάχη τους κατά των δελφιναρίων. Για το λόγο αυτό δημιούργησαν το ακόλουθο petition με το οποίο πρέπει να συγκεντρωθούν περισσότερες από 1.000.000 υπογραφές ώστε να πεισθούν οι πολιτικοί των ευρωπαϊκών κρατών αλλά και η κομισιόν των Βρυξελλών ότι κάτι ουσιαστικό πρέπει να γίνει ώστε να προστατευτούν αυτά τα πανέμορφα θαλάσσια θηλαστικά!

  Σας καλούμε να υπογράψετε και να προωθήσετε το παρακάτω petition:

  * http://www.bornfree.org.uk/get-involved/campaigning/petitions/dolphinaria-petition

 21. Χανιά: Απροστάτευτος ο υγρότοπος της Αγιάς! said

  Το σημαντικότερο υγρότοπο της Κρήτης αποτελεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, η λίμνη της Αγιάς. Ωστόσο, η κακή διαχείριση του υδάτινου δυναμικού, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, με επίπτωση την απότομη πτώση της στάθμης του νερού προκαλεί τεράστια προβλήματα στα μεταναστευτικά και ενδημικά πουλιά καθώς και στα άλλα ζώα που βρίσκουν καταφύγιο στη λίμνη. Την άμεση ανάγκη για την προώθηση Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης και Διαχειριστικού Σχεδίου υπογραμμίζει η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων καυτηριάζοντας παράλληλα την ασυνεννοησία που επικρατεί μεταξύ των φορέων που διαχειρίζονται έως σήμερα το νερό.
  Καταφύγιο ζωής
  Τα παραπάνω επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της Γιορτής Πουλιών, που διοργάνωσαν χθες στη λίμνη η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων.
  Ο βιολόγος – ορνιθολόγος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και μέλος της Ορνιθολογικής Εταιρείας Μιχάλης Δρεττάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε ότι η λίμνη της Αγιάς φιλοξενεί περίπου 215 ειδών πουλιών, τα οποία έχουν καταγραφεί: «Ειδικά αυτή την περίοδο, που είναι φθινόπωρο και γίνεται μετανάστευση, η λίμνη έχει αυξημένη ποικιλότητα. Υπάρχουν υδρόβια και παρυδάτια πουλιά, αρπαχτικά πουλιά κ.ά.», σημείωσε ο κ. Δρεττάκης και πρόσθεσε ότι ο βιότοπος έχει σημασία τόσο για τα πουλιά που μεταναστεύουν όσο και για τα πουλιά που ζουν μόνιμα εδώ.
  «Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται η παρουσία τους κυρίως γιατί έχει απαγορευτεί το κυνήγι αλλά ωστόσο υπάρχουν προβλήματα. Τα πουλιά που φωλιάζουν έχουν πρόβλημα με τη διαρκή πτώση -με απότομο τρόπο- της στάθμης κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Η άνοδος και πτώση της στάθμης έχει ως συνέπεια την αυξημένη θήρευση των νεοσσών και τη μη ικανοποιητική αναπαραγωγή. Ειδικά η βαλτόπαπια, που φαίνεται ότι αναπαράγεται στη λίμνη της Αγιάς τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζει πρόβλημα, ενώ είναι ένα είδος απειλούμενο παγκόσμια και θα πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη προσπάθεια για την προστασία της», τόνισε ο κ. Δρεττάκης αναφερόμενος στα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λίμνη, ενώ καταλήγοντας υπογράμμισε: «Η λίμνη της Αγιάς είναι ο σημαντικότερος υγρότοπος όχι μόνο των Χανίων αλλά ολόκληρης της Κρήτης και όχι μόνο για πουλιά αλλά για μια μεγάλη ποικιλία αμφιβίων και άλλων ειδών που χρησιμοποιούν τα νερά. Οπότε ως υγρότοπος είναι σημαντικότατος».
  Ανάγκη προστασίας
  Την ανάγκη να προστατευτεί η λίμνη από την αλόγιστη χρήση των νερών της τόνισαν τα μέλη της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων.
  Η βιολόγος και πρόεδρος της Πρωτοβουλίας Μέλπω Σκουλά δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η λίμνη της Αγιάς υποφέρει τα πάνδεινα αυτή την περίοδο. Είναι αρκετά άδεια που σημαίνει ότι απειλείται σε μεγάλο βαθμό ο πληθυσμός των πουλιών αλλά και των άλλων ειδών που βρίσκονται στη λίμνη».
  Συνεχίζοντας η κα Σκουλά επεσήμανε τις ευθύνες των αρμόδιων φορέων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λίμνη: «Με τους ειδικούς έχουμε απόλυτη σύμπνοια. Με αυτούς που δεν έχουμε σύμπνοια είναι με εκείνους που θέλουν να αναπτύξουν την περιοχή με έναν τρόπο που δεν συνάδει με την προστασία του περιβάλλοντος. Η περιοχή είναι ΝATURA γιατί υπάρχει αυτή η ιδιαίτερη πανίδα…», τόνισε, μεταξύ άλλων, και πρόσθεσε ότι η περιοχή χρειάζεται Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη, Διαχειριστικό Σχέδιο και φορέα διαχείρισης, ώστε να προσδιορίζονται επακριβώς οι δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή.
  Το μέλος της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων Γιώργος Βλοντάκης μιλώντας για το ίδιο θέμα, ανέφερε, σχετικά: «Η λίμνη είναι αντικείμενο μελέτης από τους ειδικούς από το 1994 οπότε έγινε και η πρώτη μελέτη προστασίας και ανάδειξης από την Περιφέρεια Κρήτης. Παρόλα αυτά όμως και παρότι τόσα χρόνια τώρα έχουν δοθεί πάρα πολλά λεφτά, υπάρχει μια πάρα πολύ μικρή πρόοδος σε ό,τι αφορά την προστασία της λίμνης. Είναι σαφές ότι υπάρχει μια πλήρης ασυνεννοησία ως τώρα μεταξύ των φορέων. Αυτό έχει φανεί και στα δημοσιεύματα του Τύπου ειδικά με την περίπτωση του αδειάσματος της λίμνης και γι» αυτό για άλλη μια φορά λέμε ότι είναι επιτακτική η συγγραφή και προώθηση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης και όλων των νομοθετικών διαταγμάτων για να μπορέσει να λειτουργήσει φορέας διαχείρισης στην περιοχή».
  goodnet.gr

 22. Παίζουμε με σβώλους, πρασινίζουμε την γή… χωρίς λιπάσματα, φυτοφάρμακα, βοτάνισμα, ζιζανιοκτόνα !!! said

  Παίζουμε με σβώλους, πρασινίζουμε την γή…

  χωρίς λιπάσματα, φυτοφάρμακα, βοτάνισμα, ζιζανιοκτόνα !!!

  Παρουσίαση – Ομιλία:
  * Τι είναι η Φυσική Καλλιέργεια (Μέθοδος FUKUOKA)
  * Φυσική αναδάσωση βοσκοτόπων, άγονων βουνών
  * Δημιουργία φυσικών αγροκτημάτων: «Λαχανόκηποι της αυτάρκειας»
  * Αντιμετώπιση διάβρωσης εδαφών
  * Βελτίωση γονιμότητας εδαφών

  Ομιλητής: Πάνος Μανίκης, υπεύθυνος Κέντρου Φυσικής Καλλιέργειας

  ΡΕΘΥΜΝΟ: ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010
  Κέντρο Νέων Δήμου Ρεθύμνου, ώρα 20:30 (είσοδος ελεύθερη)

  ΜΕΡΩΝΑΣ ΑΜΑΡΙΟΥ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010
  Παλιό Δημοτικό Σχολείο Μέρωνα, ώρα 19:00 (είσοδος ελεύθερη)

  Βιωματικό Εργαστήριο στο ΜΕΡΩΝΑ ΑΜΑΡΙΟΥ:
  ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

  * Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε σβώλους
  * Δημιουργία Λαχανόκηπου – Φυσικού αγροκτήματος

  Παλιό Δημοτικό Σχολείο Μέρωνα, ώρα 09:00 – 18:00
  Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής – Συμμετοχή με ρούχα εργασίας….
  Πληροφορίες- Δηλώσεις συμμετοχής: Μιχάλης Καλοεϊδάς Αλέξανδρος Σημαντήρης

 23. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2010-11 στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων said

  Είναι πλέον όχι μόνο ευρέως γνωστό, αλλά και εμπειρικά διαπιστωμένο από την εκπαιδευτική πραγματικότητα, το γεγονός ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ του γλωσσικού επιπέδου των γονέων και της επίδοσης των μαθητών στο σχολείο. Παραδείγματα σχολικών μονάδων, όπως το 132ο Δημοτικό Σχολείο στη Γκράβα, μας επιβεβαιώνουν την πεποίθηση ότι όταν οι μετανάστες γονείς βελτιώνουν τη χρήση της ελληνικής γλώσσας, μπορούν πιο αποτελεσματικά να βοηθήσουν τα παιδιά τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες του σχολείου. Συγχρόνως οι μαθητές έρχονται με μεγαλύτερη χαρά στο σχολείο, δεν απομονώνονται, αλλά αναπτύσσουν ευκολότερα σχέσεις με τα άλλα παιδιά κι έτσι εντάσσονται πιο γρήγορα στο πλαίσιο του σχολείου. Σε πολλές περιπτώσεις, περιορίστηκαν ακόμα και φαινόμενα βίας, ξενοφοβίας και ρατσισμού ανάμεσα σε παιδιά, αλλά και σε γονείς, ενώ σταμάτησαν οι μαθητικές διαρροές. Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και γιατί θεωρούμε ότι η γλώσσα αποτελεί πέρα από απαραίτητο μέσο επικοινωνίας, γέφυρα πολιτισμών και απαραίτητο εφόδιο σε όσους θέλουν να ενταχθούν σε ένα νέο κοινωνικό περιβάλλον, παραδίδονται δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλ. 6944784344 begin_of_the_skype_highlighting 6944784344 end_of_the_skype_highlighting
  Εγγραφές Τετάρτη 6 και Πέμπτη 7/10, 19:00 – 21:00, στο Στέκι

 24. Με αφορμή απολύσεις δημοσιογράφων από το ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΠΗΝ said

  Την προειδοποιητική 24ωρη απεργία, που κήρυξε η ΕΣΗΕΠΗΝ στο «Ράδιο Κρήτη» με αιτία τις απολύσεις δύο συναδέλφων από τον ραδιοσταθμό, στηρίζει η ΠΟΕΣΥ ζητώντας την ανάκλησή τους ενώ ξεκαθαρίζει ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

  Σε ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας σημειώνεται: «Με δύο απολύσεις δημοσιογράφων απάντησε η ιδιοκτησία του «Ράδιο Κρήτη» στην προσπάθεια της ΕΣΗΕΠΗΝ για διάλογο με στόχο την εργασιακή ειρήνη στο σταθμό. Η «επίδειξη δύναμης» απέναντι στους συναδέλφους Κορίνα Καφετζοπούλου (μητέρα δύο παιδιών) και Κατερίνα Παντινάκη για… απείθεια προκαλούν οργή και αγανάκτηση. Το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) ζητά την ανάκληση των απολύσεων και στηρίζει την 24ωρη προειδοποιητική απεργία της ΕΣΗΕΠΗΝ στο «Ράδιο Κρήτη». Σε περίπτωση μη επαναπρόσληψης των δύο συναδέλφων η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος».
  http://irakliotikosteki.blogspot.com/2010/09/24_30.html#more

 25. Πληθώρα καταγγελιών για φραγμένα φρεάτια στο Ηρακλειο said

  Αρκετές είναι οι καταγγελίες Ηρακλειωτών για βουλωμένα φρεάτια, καθώς δεν είναι λίγοι οι πολίτες που πετούν εκεί διάφορα σκουπίδια. Αν και η ΔΕΥΑΗ, δια στόματος του προέδρου της, βρίσκεται πάντα σε επιφυλακή, πολλές είναι οι σχάρες των φρεατίων που δεν έχουν καθαριστεί. Η όλη διαδικασία γίνεται από ένα συνεργείο, αποτελούμενο το πολύ από τέσσερα άτομα.
  Αυτή την περίοδο πάντως που αναμένονται τα πρωτοβρόχια, εντείνονται οι προσπάθειες, κυρίως στα σημεία της πόλης που είναι πιο επικίνδυνα να πλημμυρίσουν.
  «Ο καθαρισμός στις σχάρες των φρεατίων γίνεται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα σε όλη τη χρονική περίοδο, ανεξάρτητα αν είναι καλοκαίρι ή χειμώνας. Είμαστε πάντα σε επιφυλακή. Το χειμώνα βέβαια που περιμένουμε βροχές γίνεται πιο εντατικά αυτού του είδους η εργασία. Παράλληλα εντείνει και τις προσπάθειες που καταβάλλει το συνεργείο μας, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των εργαζομένων σε αυτόν τον τομέα», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στη «Ν.Κ.» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Μανόλης Παγωμένος.
  Από τον περασμένο Αύγουστο ο καθαρισμός των φρεατίων του Ηρακλείου ξεκίνησε πιο συστηματικά, ενώ, βλέποντας τον καιρό, οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΗ, όπως σημείωσε ο κ. Παγωμένος, εντείνουν ανάλογα τις προσπάθειές τους, κυρίως στα επικίνδυνα σημεία που είναι και τα χαμηλότερα, όπως είναι ο Κατσαμπάς, η Αγία Τριάδα, η 62 Μαρτύρων, οι περιοχές του Μποδοσάκειου και της Χρυσοπηγής.
  Το συνεργείο καθαρισμού αποτελείται σε καθημερινή βάση από τρία με τέσσερα άτομα. Τα φρεάτια είναι όμως πολλές εκατοντάδες, ενώ «προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε και τα καιρικά φαινόμενα, διότι όταν έχουμε βροχές και ανέμους όλα τα αντικείμενα μαζεύονται στα φρεάτια. Δηλαδή μπορούμε να περάσουμε να καθαρίσουμε κάποιο φρεάτιο και μετά από λίγες ώρες εξαιτίας του καιρού να ξαναγεμίσει με χώμα, ξερόφυλλα και γενικά αντικείμενα και σκουπίδια, και ο κόσμος να θεωρήσει ότι εμείς δεν περάσαμε να το καθαρίσουμε», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ. Ένα φρεάτιο χρειάζεται κάποια ώρα για να καθαριστεί και το χρονικό διάστημα καθαρισμού του εξαρτάται από το τι έχει «μαζέψει» από τον καιρό και το πού βρίσκεται.

  http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=764958&srv=95

 26. Σταμάτησαν την απεργία πείνας οι κρατούμενοι μετανάστες στα Χανιά said

  Την δέσμευση οτι θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες ώστε να επιστρέψουν άμεσα στις χώρες τους απέσπασαν οι μετανάστες που κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Χανίων αποφασίζοντας να σταματήσουν την απεργία πείνας στην οποία είχαν προχωρήσει διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες της κράτησής τους.

Sorry, the comment form is closed at this time.