(((●))) Candia :: Alternativa

Ανεξάρτητος μη εμπορευματικός χώρος ενημέρωσης & αντιπληροφόρησης στην Κρήτη

Σχετικά με την δημιουργία της Ανοικτής Συνέλευσης Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους και τους διωκόμενους αγωνιστές στο Ηράκλειο Κρήτης

Posted by candiaalternativa.info στο Νοέμβριος 10, 2010

Προσαρμόζοντας τον νόμο της φυσικής, όπου η δράση φέρνει πάντα αντίδραση, στην μελέτη της κοινωνίας προκύπτει ότι κανένα εξουσιαστικό σύστημα δεν θα μπορέσει ποτέ να επιβληθεί πλήρως σε αυτούς που υποτάσσει. Ακόμα και την εποχή της αφθονίας, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’90, τότε με το χρηματιστήριο, την συλλογική ονείρωξη του εύκολου πλουτισμού και της γελοίες θεωρίες περί τέλους της ιστορίας, υπήρχαν πυρήνες αντίστασης στην μαζική κουλτούρα. Και είναι αυτοί οι πυρήνες που μεγάλωναν όσο η ευημερία αποδεικνύονταν πρόσκαιρη και πλαστή, γιγαντώθηκαν με την εξέγερση του Δεκέμβρη και ωριμάζουν την περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε σήμερα. Στην ευθεία πλέον σύγκρουση με το καθεστώς, οι φυλακισμένοι αγωνιστές είναι απλά το αιχμάλωτο κομμάτι του κινήματος. Τίποτα λιγότερο.

Ακόμα και με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια, μπορεί να γίνει αντιληπτό από τον καθένα, ότι το καθεστώς προετοιμάζεται νομικά, στρατιωτικά και ιδεολογικά εν όψει των αναπόφευκτων μελλοντικών κοινωνικών εκρήξεων. Κατ’ αρχήν θωρακίζεται ιδεολογικά, δημιουργώντας μέσω των διαφόρων μηχανισμών προπαγάνδας, μια χαοτική εικόνα κοινωνικού κανιβαλισμού – όλοι εναντίων όλων – και στην συνέχεια αυτοπροβάλλεται σαν ο μοναδικός εγγυητής της νομιμότητας, συνεπώς και της ηρεμίας. Ηρωειοποιεί συνεχώς τους γορίλες των μονάδων καταστολής, μετατρέποντας τους θεαματικά σε τιμωρούς του εγκλήματος. Γκετοποιεί ολόκληρες περιοχές οπού κατοικούν κυρίως μετανάστες ( Αγ. Παντελεήμονας , Πλ. Αττικής κ.α ) και τις μετατρέπει σε πεδία ρατσιστικής και νεοναζιστικής βίας. Το καθεστώς, όντας ο νταβατζής της κοινωνίας, ποντάρει στον φόβο και επιχειρεί να διαγράψει την ταξική σύγκρουση από την συνείδηση του κόσμου και να την αντικαταστήσει με το δίπολο καθεστωτική νομιμότητα εναντίον εγκλήματος.

Προϊόν του δίπολου νομιμότητα – έγκλημα ή αλλιώς όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας είναι και ο καινούργιος τρομονόμος. Ναζιστικής έμπνευσης δημιούργημα, ποινικοποιεί την δημόσια υποστήριξη σε ένοπλες επαναστατικές οργανώσεις και την απειλή (!) τέλεσης παρόμοιων πράξεων, μετατρέπει μαχητικούς διαδηλωτές σε μέλη δομημένης τρομοκρατικής οργάνωσης (υπόθεση μαθητών στην Λάρισα- Δεκέμβρης ’08) και καθιστά τις μαρτυρίες κουκουλοφόρων- ανώνυμων χαφιέδων σε αποδεικτικά στοιχεία. Ταυτόχρονα ομάδες που πραγματοποιούν πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα (όπως η αναγραφή συνθημάτων ή η παρακώλυση συγκοινωνιών) μπορούν πλέον να χαρακτηριστούν τρομοκρατικές(!!!). Αξιοσημείωτο είναι ότι μια παράγραφος που υπήρχε και έλεγε ότι ή υπεράσπιση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν αποτελεί τρομοκρατική πράξη, εξαφανίστηκε…

Μαζί με την όξυνση του ταξικού ανταγωνισμού, αναπόφευκτα αυξάνεται και η ταξικότητα των φυλακών. Χιλιάδες φτωχοδιάβολοι που κατέφυγαν στην μικρής έντασης εγκληματικότητα για να επιβιώσουν, μετανάστες χωρίς χαρτιά και κάθε είδους περιθωριακοί και λούμπεν, που δεν κατάφεραν προσαρμοστούν στο θαυμαστό κόσμο της νομιμοφροσύνης, απαρτίζουν πλέον το έγκλειστο ανθρώπινο δυναμικό. Ταυτόχρονα οι διάφοροι μεγαλοκαρχαρίες, οι τοκογλύφοι και τα λαμόγια που λεηλατούν οικονομικά την κοινωνία, προφανώς και δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την ταξικότατη δικαιοσύνη. Με τα προσχήματα να έχουν πλέον καταρρεύσει και όντας πλέον πασιφανές και για τον πιο ηλίθιο, ότι από ”σωφρονιστικό ” κατάστημα δεν βγαίνεις ”νοικοκύρης” , η φυλακή σαν θεσμός αποκτά τον πραγματικό της ρόλο. Η απομόνωση – περιθωριοποίηση από το κοινωνικό σύνολο μέσω του εγκλεισμού, όσων δεν εναρμονίστηκαν με τα κοινωνικά, πολιτικά και νομικά πρότυπα.

Για όλους αυτούς τους λόγους επιλέγουμε να δημιουργήσουμε μια νέα ανοιχτή και σταθερή συνέλευση, με θέμα την αλληλεγγύη στους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές. Στόχοι της είναι η ανάδειξη του ζητήματος στην κοινωνία , η προοπτική του κοινού αγώνα μέσα και έξω από τις φυλακές, η συμμετοχή στο πανελλαδικό ταμείο οικονομικής ενίσχυσης που έχει δημιουργηθεί για τον ίδιο σκοπό και η διοργάνωση κινήσεων και δράσεων αλληλεγγύης.

Προσπαθώντας να απαντήσουμε στην όξυνση της καταστολής και τις φρονηματικού τύπου διώξεις ..

Προσπαθώντας να υπερασπιστούμε την επιλογή της επίθεσης στο καθεστώς…

Προσπαθώντας να σταθούμε στους αιχμάλωτους συντρόφους μας όπως τους αξίζει…

ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ .

Επιλέγουμε την μοναδική αξιοπρεπή στάση , την έμπρακτη οικονομική – πολιτική – ηθική στήριξη των φυλακισμένων και των διωκόμενων αγωνιστών.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ     ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Ανοικτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους και τους διωκόμενους αγωνιστές στο Ηράκλειο Κρήτης

.::

πηγή : http://tameioheraklio.espivblogs.net/

Επικοινωνία : tameioheraklio@espiv.net

 

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.