(((●))) Candia :: Alternativa

Ανεξάρτητος μη εμπορευματικός χώρος ενημέρωσης & αντιπληροφόρησης στην Κρήτη

Aντιρατσιστικό – αντιφασιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτο, 15 Γενάρη στις 12:00 στην Πλατεία της Αγοράς-Χανιά

Posted by candiaalternativa.info στο Ιανουαρίου 15, 2011

Η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα προωθεί νέα δέσμη μέτρων ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες με σημεία αιχμής το τείχος στον Έβρο και το νέο καθεστώς χορήγησης ασύλου. Είναι όμως πασίδηλο πως ούτε το τείχος, ούτε το ιμπεριαλιστικό στράτευμα της FRONTEX, ούτε το νέο νομοθετικό πλαίσιο μπορούν να σταματήσουν το ρεύμα των εξαθλιωμένων, που κατατρεγμένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολιτικο-οικονομικούς οργανισμούς, που παραδίδουν τους φυσικούς πόρους των χωρών τους στα νύχια των πολυεθνικών, ζητούν καταφύγιο από τους πολέμους και την πείνα.

Ο κύριος Παπουτσής δεν παρέλειψε να εκδηλώσει την αντίθεσή του απέναντι στα πολυπολιτισμικά μοντέλα, καθώς θεωρεί ότι λειτουργούν εις βάρος της εθνικής ταυτότητας και της εθνικής κυριαρχίας. Μίλησε για ύφεση και για ανυπαρξία δομών που εξωθεί τους μετανάστες στην παρανομία και στην πορνεία, και πρόσθεσε ότι αυτή η πραγματικότητα μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδία μακροπρόθεσμα. Είναι όμως η προστασία της εθνικής ταυτότητας και κυριαρχίας, η εξάλειψη της εγκληματικότητας και της πορνείας η πραγματική έγνοια του κ. υπουργού και των συν αυτώ;

Οι κρατούντες και λυμαινόμενοι τον τόπο κατάφεραν να διασπείρουν στους Έλληνες και τους μετανάστες την τρομοκρατία που έχουν επιβάλει οι διεθνείς κεφαλαιοκρατικοί οργανισμοί στους λαούς της Ευρώπης. Η τρομοκρατία αυτή λειτούργησε ως προλειαντικό για την επιβολή βίαιων μέτρων που στράφηκαν πρώτα εναντίον των ανθρώπων του μόχθου – μετανάστες και Έλληνες – και εν συνεχεία και ενάντια στην μικρομεσαία τάξη. Όμως οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι υποτελείς τους γνωρίζουν ότι όσο περισσότερο οι μάζες τρομοκρατούνται από τη βία που υφίστανται, τόσο περισσότερο επίφοβες και ανεξέλεγκτες γίνονται. Παράλληλα, η συστημική βία που υφίστανται οι μάζες γίνεται τόσο περισσότερο υπέρμετρη, όσο μία τυραννική εξουσία νιώθει ενδόμυχα αφοπλισμένη απέναντι σ’ αυτές.

Μέσα σε αυτό το διαλεκτικό πλαίσιο αντιλαμβανόμαστε τους πραγματικούς φόβους των ιμπεριαλιστών και των ανθυπάτων τους. Τώρα που ο καπιταλισμός έκοψε τις πολλές-πολλές ευγένειες, τώρα που οι κερδοσκόποι μάς τρίζουν τα δόντια τους, τώρα που όλο και περισσότερος κόσμος αντιλαμβάνεται πως αν αντιδράσει δεν έχει να χάσει παρά μόνο τις αλυσίδες του, τώρα που άνοιξε για τα καλά ένας νέος κύκλος κεφαλαιϊκής συσσώρευσης, τώρα που οι ελπίδες που παρείχαν στους Ευρωπαίους οι δυνατότητες της κοινωνικής κινητικότητας γίνονται όλο και πιο αμυδρές, τώρα που η ταξική διαστρωμάτωση σταδιακά απλουστεύεται και οι βασικοί πόλοι της στεγανοποιούνται, ο φόβος της τρομοκρατημένης και απηυδησμένης μάζας των φτωχών στοιχειώνει ξανά τα όνειρα των εξουσιαστών.

Γι’ αυτό προτιμούν να δώσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξουν έναν φράκτη για τους ανθρώπους, παρά να τα δώσουν για να φτιάξουν δομές υποδοχής, σχολεία ή εργατικές κατοικίες. Από την πλευρά μας, γνωρίζουμε την τρομακτική δυναμική που μπορεί να εξασφαλίσει για τις δυνάμεις της αντίστασης η συνειδητοποίηση του ενιαίου των συμφερόντων των Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων και ανέργων και η συνάντησή τους σε ένα κοινωνικό υποκείμενο.

Έτσι, καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο της 15ης Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία της Αγοράς.

Γιατί όπλο μας είναι η αλληλεγγύη.

 

Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

http://fmkritis.wordpress.com/

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Aντιρατσιστικό – αντιφασιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτο, 15 Γενάρη στις 12:00 στην Πλατεία της Αγοράς-Χανιά”

  1. manolis said

    Δεν είναι λίγο καθυστερημένη η ενημέρωση?
    με καλύτερη ενημέρωση και προπαγάνδιση θα ήταν εφικτό για πολλά άτομα που μένουν κρήτη αλλά όχι Χανιά να έρθουν.
    Χαιρετισμούς.

Sorry, the comment form is closed at this time.