(((●))) Candia :: Alternativa

Ανεξάρτητος μη εμπορευματικός χώρος ενημέρωσης & αντιπληροφόρησης στην Κρήτη

Ενημέρωση για την αλληλεγγύη και την οικονομική ενίσχυση στους 4 συλληφθέντες της 16/2/11 & τον διωκόμενο συντροφο για τη κατάληψη του ΠΙΚΠΑ- 8/3/11πανελαδική μέρα δράσης – τριήμερο αλληλεγγύης 1-3 Απρίλη 2011

Posted by candiaalternativa.info στο 7 Μαρτίου, 2011

Ηράκλειο Κρήτης 7/3/11

Σύντροφοι, συντρόφισσες,

Στις 3 Μαρτίου 2011 ανέβηκε μια ενημέρωση για την δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης για την οικονομική ενίσχυση των 4 συλληφθέντων της πορείας του Πικπα. Στάλθηκαν mail σε όλες σχεδόν τις συλλογικότητες, στέκια και καταλήψεις. Και δώθηκε το mail επικοινωνίας saher@espiv.net ( Μπορείτε να την δείτε πατώντας εδω).
Τα χρήματα για τα πλημμελήματα έχουν συσκεντρωθεί και θα δωθούν αύριοΤρίτη 8/3/11.Τελικά είναι 5 χιλιάδες και όχι 6 καθώς για το ένα άτομο μειώθηκαν. Τώρα όσον αφορά τα κακουργηματα περιμένουμε να μειωθεί το ποσό το οποίο ακόμα παραμένει στα 40.000. Καλόυμε λοιπόν να στηρίξετε το ταμείο αλληλεγγύης όπως εσείς κρίνετε (π.χ. με καφενεία,προβολές, πάρτυ, συναυλίες και λοιπές εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης) ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα υπέρογκα ποσά.Συμπληρωματικά στο κείμενο που έχει σταλθεί για όσους δεν το έχουν διαβάσει έχει προταθεί :
Μια πανελαδική μέρα δράσης για τις 8 Μάρτη 2011 όπου κάθε μια συλλόγικότητα, όμαδα κ.α μπορεί να επιλέξει τι δράση θέλει να κάνει.
Μια πανελλαδική πορεία αλληλεγγύης ενάντια στη καταστολή και αστυνομοκρατία, στο Ηράκλειο Κρήτης στις 2 Απρίλη 2011 στα πλαίσια του τριημέρου αλληλεγγύης 1-3 Απρίλη 2011 (πορεία,συναυλία, συζήτηση) στους 4 συλληφθέντες και στον σύντροφο που διώκεται για τη κατάληψη του ΠΙΚΠΑ. Περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες μέρες.

Ανοιχτή Συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών Ηρακλείου Κρήτης

Το κάλεσμα για την αλληλεγγύη  και την οικονομική ενίσχυση στους 4 συλληφθέντες της 16/2/11 & τον διωκόμενο συντροφο για τη κατάληψη του ΠΙΚΠΑ :

Συντροφοι-ισσες, φίλοι, φίλες γεια χάρα

Με το γράμμα αυτό θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα τελευταία  γεγονότα εδώ στο Ηράκλειο, να επικοινωνήσουμε μαζί σας κάποια θέματα  που μας απασχολούν αλλά και να καταθέσουμε κάποιες προτάσεις σε σχέση  με κινήσεις αλληλεγγύης.

Το γεγονός ότι το καθεστώς στοχοποιεί τους χώρους που βάζουν τις  βάσεις για την ύπαρξη ευρύτερων ζυμώσεων για μία άλλη αντίληψη που θα  οδηγήσει στην ανατροπή του, φυσικά δεν είναι κάτι καινούργιο. Τέτοιες  προσπάθειες έχουν γίνει και στο παρελθόν, εκτιμούμε όμως πως στο  μέλλον αυτές θα ενταθούν παράλληλα με την ευρύτερη καταστολή που όλοι  βιώνουμε. Έχοντας συνείδηση πως εάν αφήναμε την εισβολή στο ΠΙΚΠΑ  αναπάντητη θα αφήναμε μια αρνητική – όχι μόνο για την πόλη μας –  παρακαταθήκη, αποφασίσαμε μια σειρά δράσεων.

Ανάμεσα στα άλλα αποτελέσματα αυτων των δράσεων είχαμε και το γεγονός  της σύλληψης 4 συντρόφων μας μετα απο τη πορεία προς την κατάληψη,  μερικές ώρες μετά την εκκένωση της απο το κράτος. Δυο σύντροφοι  κατηγορήθηκαν με κακουργηματικές πράξεις (με συνολική εγγύηση 40.000  ευρώ) και αλλοι δύο με πλημμελήματα (με συνολικό ποσό εγγυήσεων 6.000  ευρώ). Γι’άυτο το λόγο δημιουργήσαμε ταμείο αλληλεγγύης στους  συλληφθέντες. Βασιζόμενοι στις αξίες
της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας ανάμεσα σε όσους/ες  αγωνίζονται ενάντια στις επιταγές της κυριαρχίας, σας καλούμε:

1. Να στηρίξετε το ταμείο αλληλεγγύης όπως εσείς κρίνετε (π.χ. με  καφενεία, προβολές, πάρτυ, συναυλίες και λοιπές εκδηλώσεις οικονομικής  ενίσχυσης) ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα υπέρογκα δικαστικά  έξοδα και τις εγγυήσεις των τεσσάρων – ιδιαίτερα για να καταβάλουμε  τις εγγυήσεις των 46.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβληθούν εντός 15  ημερολογιακών ημερών απο τη στιγμή εκδίκασης της έφεσης μείωσης των  εγγυήσεων που θα κατατέθει σήμερα 1/3/2011 (το ποσό ενδέχεται να  μειωθεί μετά την εκδίκαση της έφεσης). Τα χρήματα που θα μαζευτούν θα  σταλθούν σε λογαριασμούς που θα σας αποσταλούν τις επόμενες μέρες,  μετά από μεταξύ μας επικοινωνία. Παρακαλούμε απαντήστε μας άμεσα στο  παρόν email γα το αν μπορείτε να συνεισφέρετε ή να οργανώσετε κάποια  εκδήλωση.

2. Να συμμετάσχετε με δράσεις και με όποια μέσα κρίνετε στην  πανελλαδική μέρα δράσης αλληλεγγύης στις 8 Μάρτη 2011.

3. Να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην πανελλαδική πορεία  αλληλεγγύης ενάντια στη καταστολή και αστυνομοκρατία, στο Ηράκλειο  Κρήτης στις 2 Απρίλη 2011 στα πλαίσια του τριημέρου αλληλεγγύης 1-3  Απρίλη 2011 (πορεία, συναυλία, συζήτηση) στους 4 συλληφθέντες και στον  σύντροφο που διώκεται για τη κατάληψη του ΠΙΚΠΑ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που μοιράσαμε (σε Ηράκλειο και Αθήνα) σχετικά  με τα γεγονότα.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

10-100-1000 καταλήψεις ενάντια σε ένα κόσμο οργανωμένης πλήξης.

Ηράκλειο Κρήτης, 1/3/2011

Ανοιχτή Συνέλευση αναρχικών/αντιεξουσιαστών Ηρακλείου Κρήτης

Επικοινωνία : saher@espiv.net & http://saher.espivblogs.net/

Το κάλεσμα σε : ΑΓΓΛΙΚΑ —— ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

πηγή : http://saher.espivblogs.net

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
Αρέσει σε %d bloggers: