(((●))) Candia :: Alternativa

Ανεξάρτητος μη εμπορευματικός χώρος ενημέρωσης & αντιπληροφόρησης στην Κρήτη

2 Σχόλια to “Ενημέρωση απο την γενική απεργία της 15/6/2011 στην Κρήτη”

 1. Ανακοίνωση της Συνέλευσης πλατείας ελευθερίας, said

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 16-06-11

  Η απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 15/6 από αγανακτισμένους νέους εργαζόμενους, ανέργους, σωματεία και συλλόγους ενάντια στα μέτρα του μνημονίου την Κυβέρνηση και την Τρόικα ήταν από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων χρόνων του Ηρακλείου.

  Η διαδήλωση παρενέβη στο γραφείο του Κεγκέρογλου (υφυπ. εργασίας) αποδοκιμάζοντας τις πολιτικές του εργασιακού μεσαίωνα που μας επιβάλλουν και κατέληξε στην περιφέρεια Κρήτης την οποία κατέλαβαν οι διαδηλωτές και την οποία περιφρουρούν οι ίδιοι χωρίς να έχουν σημειωθεί φθορές, στη βάση της απόφασης της λαϊκής συνέλευσης της πλατείας Ελευθερίας και της στήριξης σωματείων.

  Η κίνηση αυτή εκφράζει την αντίθεσή μας στο θεσμό της Περιφέρειας Κρήτης η οποία υλοποιεί τα μέτρα του μνημονίου και την κεντρική κυβερνητική πολιτική τοπικά.

  Η κινητοποιήσεις αυτές, η εναντίωση σε πολιτικά πρόσωπα όπως ο Κεγκέρογλου δεν υποκινούνται απο κανένα και δεν υλοποιούνται απο συγκεκριμένες ομάδες, αντιθετα με την προπαγάνδα του τοπικού τύπου για να διασπάσει και να υπονομεύσει το κίνημα.

  Καταγγέλουμε οποιαδήποτε προσπάθεια παραπληροφόρησης για τα γεγονότα ειδικά μάλιστα όταν τα συμβαντα έγιναν μπροστά σε χιλιάδες κόσμου.

  Οι κινητοποιήσεις αυτές αποφασίζονται και υλοποιούνται αμεσοδημοκρατικά στη βάση των αποφάσεων των λαϊκών συνελέυσεων της πλατείας και εφορμούνται απο τα προβλήματα που δημιουργούνται απο τις πολιτικές που νομοθετεί το πολιτικό προσωπικό.

  Πιο συγκεκριμένα, ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (όπως αναφέρεται στο Μνημόνιο 2) με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ξεπούλημα της πρώην αμερικανικής βάσης. Ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που θα οδηγήσουν στη διαρροή πολλών μαθητών από την εκπαίδευση, στην επιβάρυνση των γονιών, στην ένταση της ανεργίας στον κλάδο των εκπαιδευτικών. Στην υποβάθμιση, συγχωνεύσεις-κλεισίματα νοσοκομείων που έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. Αλλά και πιο συνολικά ενάντια στην υποβάθμιση των όρων διαβίωσης των κατοίκων του Ηρακλείου εξαιτίας της πολιτικής της φτώχειας, της λιτότητας των διαρκών περικοπών.

  Το ποτάμι της οργής και αγανάκτησης του μαζικού διαρκούς αγώνα έχει προκαλέσει σημαντική φθορά στην κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να μεταφέρει την κουβέντα από τα μέτρα, στα πολιτικά πρόσωπα, στις εκλογές κλπ. Ο κόσμος όμως που βρίσκεται 22 μέρες στις πλατείες διαδηλώνει, απεργεί, απαιτεί ανατροπή των μέτρων του μνημονίου και των εκφραστών του, κυβέρνηση, ΕΕ. ΔΝΤ και του πολιτικού προσωπικού τους. Δεν ικανοποιείται στο απειροελάχιστο με διαδικασίες ανασχηματισμού, εναλλαγής κυβερνήσεων που θα συνεχίσουν τα ίδια μέτρα.

  Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας με μεγαλύτερη ένταση μέχρι την πλήρη ανατροπή.

  Δεν θα πληρώσουμε το χρέος εμείς και τα παιδιά μας γιατί δεν το δημιουργήσαμε εμείς.

  Απαιτούμε να μην ψηφιστεί το «Μεσοπρόθεσμο» , να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και πιο συγκεκριμένα η βάση των Γουρνών να παραμείνει ελεύθερος χώρος για δημόσια δωρεάν χρήση και παροχές σε υγεία, παιδεία, πολιτισμό.

  Να μην συγχωνευτεί κανένα σχολείο, νοσοκομείο. Δημόσια δωρεάν υγεία, κοινωνική περίθαλψη για όλους.

 2. Ανακοινωση Κατάληψης Περιφέρειας Χανίων said

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

  Μετά από τη σημερινή μαζική απεργιακή πορεία της 15ης Ιούνη στα Χανιά, ο κόσμος παρέμεινε και πραγματοποίησε συνέλευση έξω από την Περιφέρεια Χανίων, η οποία αποφάσισε ομόφωνα την κατάληψη του κτιρίου. Αρχικά αφορμή αποτέλεσε η βίαιη καταστολή της απεργιακής κινητοποίησης στην Αθήνα και του αποκλεισμού της βουλής. Μετά από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε εντός του κατηλειμμένου κτιρίου, αποφασίσαμε την συνέχιση της κατάληψης.

  Συνεχίζουμε γιατί είμαστε αλληλέγγυοι με όσους βρίσκονται στους δρόμους και επιλέγουν να αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια όλων μας.

  Συνεχίζουμε γιατί όσο οξύνουν την καταστολή αυτοί που παίζουν τόσα χρόνια με τις ζωές μας, άλλο τόσο οι αντιστάσεις μας θα δυναμώνουν.

  Συνεχίζουμε, βρισκόμενοι ήδη τρεις εβδομάδες στους δρόμους και τις πλατείες, αναγνωρίζοντας πως ο δρόμος που έχουμε να διαβούμε για να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια είναι δύσβατος, όμως είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι τέλους.

  Μέχρι να φύγουν αυτοί που λεηλατούν τις ζωές μας..

  Γιατί μόνοι υπεύθυνοι για το μέλλον μας είμαστε εμείς..

  Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!

  Άμεση Δημοκρατία

  Ισότητα

  Αξιοπρέπεια

  Αλληλεγγύη

  Αυτοοργάνωση

  Συμπορευόμαστε με όλους αυτούς που βρέθηκαν και βρίσκονται στους δρόμους και τις πλατείες

  Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων της απεργιακής πορείας 15/6 στην Αθήνα

  Άμεση απελευθέρωση του προφυλακισμένου διαδηλωτήτης 11ης Μάη στην Αθήνα

  -Ανοιχτή συνέλευση σήμερα 15/6 στις 23:00 στην κατάληψη

  -Όλοι αύριο, στις 16/6 στις 10:00 στην απεργιακή κινητοποίηση στην πλ. Αγοράς

Sorry, the comment form is closed at this time.