(((●))) Candia :: Alternativa

Ανεξάρτητος μη εμπορευματικός χώρος ενημέρωσης & αντιπληροφόρησης στην Κρήτη

5 Σχόλια to “Ενημέρωση απο τις Πορείες της Απεργίας της 15/12/10 στην Κρήτη”

  1. φωτογραφίες απο χανιά 15/12/2010 said

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1238932

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1238957

  2. Ενημέρωση από Σητεία said

    Στην Σητεία από τις 7πμ το πρωί έγινε το κλείσιμο/κατάληψη της ΔΟΥ όπως είχε αποφασιστεί από το Συντονιστικό Σωματείων και Συλλόγων Σητείας που κράτησε έως τις 10πμ. Ακολούθησε συγκέντρωση στα πλατανάρια και πορεία στο κέντρο της πόλης που κατέληξε στο δημαρχείο. Παρά την βροχή η προσέλευση για τα δεδομένα της πόλης ήταν καλή, και η πορεία δυναμική.

    Ηταν περίπου 100 άτομα στην πορεία, εκφωνήθηκαν κείμενα από μικροφωνική, και το ΠΑΜΕ λίγα μέτρα πιο πέρα ανέβαζε τις μουσικές του για να υπερκαλύψει τον ήχο. Στη Σητεία μας δίνεται η ευκαιρία για πρώτη φορά να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει ΠΑΜΕ και ΚΚΕ. Πέφτουμε απ’ τα σύννεφα για το φασισμό, τον δογματισμό, τον ετσιθελισμό, την αλαζονεία. Μια πόλη τους φτύνει.

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1238954

  3. Απογευματινη πορεια στις γειτονιες του Ηρακλειου said

    Περιπου 80 ατομα πραγματοποιησαν απογευματινη πορεια στις λαικες συνοικιες του Ηρακλειου. Συνθηματα, κειμενα και αρκετος παλμος συνεθεταν μια σε γενικες γραμμες μια αρκετα συμπαθητικη ατμοσφαιρα.Οι μπατσοι ( συνολικα 3 δημοιριες ),σε ενα κρεσεντο γελειοτητας περπαταγαν σαν μαλακες υπο βροχη μεσα στα στενα ,(αγνωστο τι ήθελαν φυλαξουν εκει (;)), και ακολουθουσαν σε ολη την διαρκεια της πορειας δημιουργωντας ενα τραγελαφικο σκηνικο… Οπως και να εχει στο Ηρακλειο συνεχιζουμε…

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1238013

  4. χανιά-ενημέρωση από την πορεία της 15/12/10 said

    η συγκέντρωση ήταν κανονισμένη για τις 11.00, από νωρίς αρκετός κόσμος. Στην αρχή οι κλασικές ομιλίες των συνδικαλιστών, κάτι ψιλα συνθήματα από αριστερούς, οι οποίοι στο τέλος των ομιλιών, κάθονται κοντά στο μικρόφωνο για να ακούγονται.

    η πορεία ξεκινά κατά τις 12 και, συνολικά περίπου 1300-1500 άτομα. Αξιοσημείωτο είναι ένα μπλοκ μεταναστών (70-80 άτομα). Είχαν γίνει κινήσεις (από φόρουμ μεταναστών) για προσπάθεια να απεργήσουν και μετανάστες, που απ’ ότι φαίνεται έγινε. Επίσης μπλοκ είχε κατεβάσει και η ανοιχτή συνέλευση από χωριά βορειοδυτικής κρήτη, ο σύλλογος φοιτητών, το σεκ, το στέκι μεταναστών κ.ά.Γενικά η πορεία ήταν μια κηδεία, με πολύ κόσμο μεν, χωρίς όμως καθόλου παλμό.

    Το α/α μπλοκ είχε περίπου 130 άτομα, με ισχυρή περιφρούρηση με κράνη και παλούκια. Γράφτηκαν πολλά συνθήματα, πετάχτηκαν τρικάκια, υπήρχε έντονος παλμός και δυναμική. Επιλεκτικά στις εισόδους κάποιων πολυκαταστημάτων, πετάχθηκαν αμπούλες βρώμας μαζί με τρικάκια που έγραφαν «σαμποτάζ στην κατανάλωση και στην παραγωγή» και «τέρμα τα ψώνια, τέρμα η κατανάλωση, απεργία». Επίσης γράφτηκαν συνθήματα σε τζαμαρίες ανοιχτών μαγαζιών κινητής τηλεφωνίας και αλλού, όπου υπήρξαν και κάποιοι διαπληκτισμοί με εργαζόμενους και ιδιοκτήτες, οι οποίοι όμως αντιμετωπίστηκαν με κράξιμο από πολύ κόσμο.

    η πορεία μετά τον κύκλο αγορά-1866-αγορά συνέχισε προς δικαστήρια. Στην αγορά οι συνδικαλιστές αποχωρούν και τρώνε κανα-δύο πορτοκάλια. Όταν η πορεία φτάνει στα δικαστήρια σπάζεται η τζαμαρία της εμπορικής τράπεζας, η κάμερα και το ατμ. Επιστρέφοντας προς την αγορά σπάζεται το ατμ και η κάμερα της τράπεζας μιλένιουμ.

    Οι μπάτσοι δεν ακολουθήσουν την πορεία, πέρα από λίγους ασφαλίτες σε μηχανές που ήταν στα δύο τετράγωνα

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1237895

  5. […] απο : https://candiaalternativa.wordpress.com/ Ενημέρωση απο τις Πορείες της Απεργίας της 15/12/10 στην Κ…Posted by Candia Alternativ@ στο Δεκεμβρίου 15, […]

Sorry, the comment form is closed at this time.